Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoeken
Nederlands Team - Six Nations Cup 2024

Het Nederlands Team Winmau Six Nations Cup 2024

Dit weekend staat de Six Nations Cup op het programma in het Ierse Ballinasloe. Maak hier kennis met de Nederlandse afvaardiging. Lees hier meer.

Herenteam

Bij de mannen gooien: Ron Meulenkamp, Wesley Plaisier, Dennie Olde Kalter, Arjan Konterman en Alexander Merkx onder begeleiding van bondscoach Raymond de Vries, Patrick Stolk is ook aanwezig als teammanager. Alle heren hebben hun eigen ervaring en kwaliteiten zoals je hieronder kan lezen.

  • Ron Meulenkamp, 35 jaar, is een oud-tourkaarthouder uit Almere die al eerder dit jaar heeft gegooid voor het Nederlands Team bij de 4 Nations Cup in België. Meulenkamp heeft meermaals mee mogen doen aan wereldkampioenschappen waaronder die van de BDO, WDF en PDC.
  • Wesley Plaisier, 34 jaar uit Hendrik-Ido-Ambacht, heeft al meerdere successen geboekt voor zowel het Nederlands Team als erbuiten. Hij wist nog eerder deze maand een PDC Challenge Tour overwinning op zijn naam te schrijven en won in 2022 de WDF Winmau World Masters. Plaisier is in december samen met het Nederlands Team (Jelle Klaasen, Ryan de Vreede en Berry van Peer) wereldkampioen geworden op de WDF World Cup in Esbjerg en hij won eerder dit jaar het 4 Nations Cup single toernooi.
  • Dennie Olde Kalter, 32 jaar uit Hengelo ,was de tegenstander van Plaisier in die betreffende finale. Hiernaast heeft Olde Kalter twee WDF titels op zijn naam: British Classic in 2019 en de Swedish Masters 2022. Olde Kalter is ook al meermaals uitgekomen voor het Nederlands Team waaronder vorig jaar winst bij de Six Nations Cups 2023 en de WDF Europe Cup 2022, toen zij zilver wisten te halen.
  • Arjan Konterman is een 33-jarige darter uit Staphorst. De 4 Nations Cup was zijn debuut in het Nederlands Team, maar daarnaast heeft Konterman al mooie dingen neergezet. Hij wist de kwartfinale te halen bij de Dutch Open Darts 2023 en in datzelfde jaar kwalificeerde hij zich voor WDF World Championship 2023. Op dat wereldkampioenschap verloor hij tweede ronde tegen land- en teamgenoot Alexander Merkx.
  • Gesproken over Alexander Merkx. Hij is 30 jaar oud en komt uit Hapert. Na de overwinning op Konterman in de WDF World Championship 2023 verloor hij de ronde erna tegen Dennis Nilson. Merkx heeft 3 WDF titels op zijn naam: Helvetia Open 2022, Lithuania Open 2022 en Romanian Open 2024. Ook Merkx heeft vorig jaar al de beker mogen ophalen voor de Six Nations Cup samen met Wesley Plaisier, Moreno Blom, Ryan de Vreede en Dennie Olde Kalter.
  • Raymond de Vries is, nadat hij jarenlang LaCo-captain is geweest van de DBMN heren, sinds 2020 bondscoach van het Nederlandse herenteam. Hij is al zes keer in actie gekomen als coach, waaronder hij 5 keer goud wist te winnen en 1 keer zilver. De 4 Nations Cup: 2 x goud, Six Nations Cup: 2 x goud, Europe Cup 1 x zilver en de WDF World Cup 1 x goud. Wordt dit de 6e keer goud?

Damesteam

Bij de vrouwen komen; Noa-Lynn van Leuven, Aletta Wajer en Desiree Geel in actie onder leiding van de bondscoach bij de dames: Karin ten Kate.

  • Noa-Lynn van Leuven is een 27-jarige dartster uit Noord-Holland. Zij wist nog niet zo lang geleden geschiedenis te schrijven door als eerste vrouw een PDC Challenge Tour te winnen. Vervolgens won zij ook twee PDC Women’s Series als eerste Nederlandse en heeft een aantal WDF titels op haar naam staan: Denmark Open 2023, Belgium Open 2023, Malta Masters 2023, Malta Open 2023 en twee maal de halve finale bij de Dutch Open Darts 2023 en 2024. Van Leuven mocht meedoen aan de PDC Women’s Matchplay, waar zij de kwartfinale verloor van Beau Greaves. In het Nederlands Team won zij ook al meerdere titels waaronder twee maal het 4 Nations Cup single toernooi.
  • Aletta Wajer is 30 jaar oud en komt uit Lelystad. Meermaals heeft Wajer al voor het Nederlands Team gespeeld waaronder bij de WDF World Cup en twee maal 4 Nations Cup. Wajer heeft meerdere WDF toernooien gewonnen: Antwerp Open 2022, Hungarian Masters 2022, Malta Open 2022, Croatian Masters en Open 2023 en Czech Open 2023. Ze heeft ook meermaals de PDC Women’s Series gespeeld. Sinds dit jaar is Wajer mama van een dochtertje.
  • Desiree Geel is een jonge meid van 24 uit de buurt van Arnhem, waar zij erg actief is met darten. Momenteel gooit zij LaCo bij de RDB en is ze actief op de PDC Women’s Series. Bij dat laatstgenoemde heeft zij eenmaal de halve finale weten te halen die zij niet wist te winnen tegen Fallon Sherrock. Geel zit al twee seizoenen in het Nederlands Team door twee jaar op rij het kwalificatietoernooi te winnen.
  • Karin ten Kate is al jaren de bondscoach van de dames nadat zij zelf in het Nederlands Team actief is geweest als speelster. In het jaar 2000 heeft zij de German Gold Cup weten te winnen. Momenteel is Ten Kate zelf actief bij de LaCo als speelster van het DBMN vrouwenteam.

Programma

Vrijdag 21 juni
11:00 Single toernooi
15:30 Schotland vs Wales vrouwen
16:30 Ierland vs Engeland vrouwen
17:30 Wales vs Noord-Ierland vrouwen
18:30 Engeland vs Nederland vrouwen
19:30 Noord-Ierland vs Schotland vrouwen
20:30 Ierland vs Wales mannen

Livestreams

Live scores – Singletoernooien
Live scores – Teamwedstrijden
Livestream – Teamwedstrijden
Livestream – Dames Engeland vs Nederland

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *