Damon Heta

Heta, Cross, Humphries en Wright naar halve finales

De halve finales voor de European Darts Grand Prix zijn bekend! Damon Heta, Rob Cross, Luke Humphries en Peter Wright wonnen zojuist hun kwartfinale en bleven over om te strijden voor de titel in Stuttgart. Lees hier meer.

De kwartfinales begonnen met meteen een spannende partij tussen Martin Schindler en Damon Heta. Heta begon erg sterk door de eerste drie legs van de partij te pakken. Toch wist de Duitser zich knap terug te knokken in de wedstrijd. Met twee 14-darters op een rij werd het 3-2. Met een 13-darter kon Heta toch breaken naar een 4-2 voorsprong, maar zag Schindler met finishes van 164 en 56 op gelijke hoogte komen; 4-4. In de resterende legs hielden beide heren hun eigen legs en wist de Australiër met een 51-finish de halve finales te behalen.

De tweede kwartfinale werd gespeeld tussen Rob Cross en Rowby-John Rodriguez. De eerste twee legs gingen met de darts mee. In de derde leg miste Rodriguez 10 pijlen (!) op de dubbel, waardoor Cross via dubbel 8 de eerste break plaatste. Veel plezier had hij er niet aan, want een leg later brak de Oostenrijker in 11 darts terug naar 2-2. Cross antwoordde op een geweldige manier, met een 101-finish in 12 darts plaatste hij de derde break op een rij. Dit keer verzilverde ‘Voltage’ de break wel, met een 116-finish kwam hij 4-2 voor. Die break kon Rodriguez niet meer ongedaan maken en gingen de resterende legs allemaal met de darts mee, waardoor Cross met 6-4 won en opnieuw een halve finale behaalde.

De derde kwartfinale werd geen wedstrijd. Brendan Dolan kwam totaal niet opdagen tegen Luke Humphries. Humphries gooide zelf daarentegen prima en eindigde op een gemiddelde van 100,20. Humphries won alle 6 legs en deed dit in 16,20,13,16,11 en 14 darts.

De laatste kwartfinale ging tussen Peter Wright en Danny Noppert. Wright begon fenomenaal aan de wedstrijd. Met finishes van 86 en 89 en een 10-darter kwam Wright op een 4-0 voorsprong. In de vijfde leg kreeg Noppert drie pijlen op de dubbel om zijn eerste leg te pakken, maar miste. Wright bleef koel en kwam via dubbel 8 op matchpoint. Toch werd het geen whitewash. Noppert gooide een 86-finish in zijn eigen leg en kwam terug tot 5-1. Daar bleef het bij, want met een 76-finish plaatste Wright zich voor de halve finales in Stuttgart. De Schot eindigde op een gemiddelde van 111, Noppert deed het ook niet onverdienstelijk met een gemiddelde van 104!