Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

HISTORISCH: Frankrijk op de Pro Tour

Frankrijk is altijd het ondergeschoven kindje geweest. Hoewel de natie omringt is met dartslanden (Duitsland, België, Engeland, Spanje) is een echte doorbraak er nooit van gekomen. Tot vandaag. Thibault Tricole, een echte ambassadeur voor de Franse dartsport, heeft zijn debuut gemaakt op het PDC circuit.

In 2014 werd een koppel uit Frankrijk eenmalig uitgenodigd voor de PDC World Cup of Darts, maar een individuele deelname aan een WK of ander PDC-toernooi is er nooit van gekomen. Dankzij de vele afmeldingen mogen er dit weekend veel Challenge Tour in actie komen op het hoogste niveau. Zo ook Thibault Tricole en Jacques Labre. Niet één, maar twee Fransen in dit historische weekend dus.

Tricole maakte in de afgelopen jaren al naam als eerste Fransman op het BDO WK en winnaar van verschillende WDF-toernooien. Ook was de 32-jarige darter al eens dichtbij het winnen van een tourkaart, maar tot een Euro Tour- of Players Championship-debuut kwam het niet. In april zal hij op het WDF WK op Lakeside als nummer twee geplaatst aan het eerste WK van de nieuwe amateurorganisatie meedoen.

Tricole is de nummer 14 van de Challenge Tour-ranglijst en mag dus eindelijk zijn debuut gaan maken bij de PDC. De Fransman schrijft enthousiast op social media: ”Ik heb een geweldige ervaring voor de boeg.”

Jacques Labre komt alleen op zondag in actie.

Mochten Tricole en Labre een wedstrijd winnen en dus een officiële plek op de wereldranglijst bemachtigen, lijkt de rentree van Team Frankrijk op de World Cup of Darts, ook wel het WK voor koppels genoemd, een waarschijnlijkheid.

EDIT: Thibault Tricole heeft tijdens zijn debuut met 6-5 verloren van Ryan Meikle.

Image courtesy of FOTO: Facebook Thibault Tricole
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *