Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Hoe zit het met Corey Cadby?

Corey Cadby, het Australische supertalent, won eerder dit jaar op Q-school zijn tourkaart na jaren afwezigheid. Echter heeft hij nog altijd geen enkel PDC-toernooi nadien gespeeld. Wat is er aan de hand?

Corey ‘The King’ Cadby won eerder dit jaar zijn tourkaart en leek daardoor weer terug te verschijnen op het PDC toneel. Inmiddels is het september en hebben we nog altijd geen glimp kunnen opvangen van de ooit zo talentvolle darter. Het grote probleem lijkt een werkvisum bemachtigen.

Problemen beginnen

In 2018 bereikte Cadby op de UK Open de finale en keerde vervolgens terug naar Australië. Iedereen in de dartswereld sprak op dat moment over het Australische fenomeen en een grote toekomst lag voor de boeg. Maar bij terugkomst bleek dat zijn toeristenvisum was verlopen en Cadby had een werkvergunning nodig om terug te kunnen keren naar Groot-Brittanië. Dit proces verliep zeer moeizaam omdat Cadby in het bezit is van een strafblad. Later dat jaar werd hij wel uitgenodigd voor een World Series-toernooi, maar hier zegde hij vooraf omdat hij zijn arm zou hebben gebroken bij een auto-ongeluk.

Hierna moest Cadby ook de Grand Slam en het WK laten schieten. Opmerkelijk genoeg werd gecommuniceerd dat Cadby niet in het bezit was van een geldig visum. In 2019 was zijn visum zowaar goedgekeurd en speelde Cadby enkele vloertoernooien en twee World Series-evenementen. Hierna verdween Cadby van het toneel en haalde later dat jaar het nieuws doordat er een opsporingsbericht van de politie verscheen. Cadby had meerdere verkeersovertredingen op zijn naam en had een rechtszaak gemist.

Q-School 2023

Vervolgens werd het weer stil rond Cadby. Totdat Cadby bekend maakte om Q-School 2023 te gooien. Hierbij won hij meteen zijn tourkaart terug en een comeback leek in de maak. Echter had Cadby opnieuw geen geldig visum. Dit leek in april 2023 opgelost te worden toen Cadby zelf een Facebookbericht de wereld in slingerde:

Bericht op 23 april 2023.

Australië

In juli 2023 gooide Cadby zijn laatste lokale geregistreerde toernooi. En ook op dit toernooi liet Cadby zien dat hij het darten nog altijd niet verleerd is. Met één gemiddelde van boven de 100 won hij zelfs het toernooi. De Australische DPA Tour mag Cadby overigens niet gooien, omdat hij in enkele districten in Australië niet welkom is.

Tot zover heeft het dus nog steeds niet geleid tot een comeback. Zien we Corey Cadby ooit nog terug op een PDC-toernooi?

Image courtesy of FOTO: DPA
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *