Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Chris Dobey - PDC World Championship 2024

‘Hollywood’ is terug: Chris Dobey wint Players Championship 7

Chris Dobey heeft zich in Leicester gekroond tot koning op Players Championship 7. De Engelsman bleek in bloedvorm en versloeg Josh Rock in de finale: 8-4.

In de eerste ronde verloren er al een top 15 spelers: Gerwyn Price verloor met 6-3 van Kim Huybrechts, Jonny Clayton strandde tegen Brett Clayton (6-5) en Gary Anderson ging onderuit tegen Benjamin Drue Reus die met 6-4 won van de Schot Bij de laatste 32 verloren Ricardo Pietreczko met 6-4 van Karel Sedlacek, Dave Chisnall overleefde de tweede ronde ook niet door te verliezen van Mensur Suljovic met 6-5. Rob Cross verloor met 6-3 van Ritchie Edhouse en Michael Smith verloor met 6-4 van Ryan Meikle. Luke Humphries, onze huidige wereldkampioen kon het niet opbrengen tegen het jonge talent Luke Littler (6-5).

Drie 9-darters kleurden de dag: nadat Steve Beaton in ronde één een perfecte leg vond, wisten ook Daryl Gurney en Chris Dobey 9 perfecte pijlen te vinden. ‘Hollywood’ bleek in topvorm en stoomde door naar de finale, al had hij tegen Mike de Decker nog wat geluk gehad. De Belg miste twee matchdarts, waarna de Engelsman 170 voor de wedstrijd uitgooide. Josh Rock speelde bij vlagen ook fantastisch: onder andere Nathan Aspinall, Ryan Searle en de verrassende Thibault Tricole werden verslagen op weg naar de finale.

Finale

Na een gemiddelde van 109.63 in zijn halve finale leek Chris Dobey de te kloppen man in de eindstrijd. Josh Rock wilde niet slechts figureren, en greep snel een 3-1 voorsprong. Toch was er voor ‘Rocky’ geen ontkomen aan: nadat het tot 4-4 gelijk op ging, trapte Dobey nog even de versnelling in. Mede door twee 11-darters sloeg hij het gat en gunde hij zijn tegenstander geen leg meer. Na The Masters van 2023 schoot ‘Hollywood’ zo eindelijk weer raak.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Chris Dobey: 99.52 / 47%
Josh Rock: 97.18 / 27%

De Nederlanders

In de eerste ronde wist Gian van Veen met een overtuigend gemiddelde van 107.32 met 6-2 te winnen van Haupai Puha. Maik Kuivenhoven, Wessel Nijman en Kevin Doets waren ook erg overtuigend met 90+ gemiddeld. Alle 4 de heren gaan door naar de laatste 64. Onze ‘Mighty Mike’ was ook indrukwekkend (105.9 gem) met een 6-3 win op Andy Baetens. Jurjen van der Velde was helaas niet opgewassen tegen de wereldkampioen Luke Humphries en verloor met 6-3. Berry van Peer wist te winnen van 13e geplaatste Peter Wright met een knappe 6-1. Raymond van Barneveld verloor in de eerste ronde van Arron Monk met 6-5. Er waren 2 Nederlandse onderonsjes bij de laatste 128; Dirk van Duijvenbode won met 6-3 van Danny van Trijp en Patrick Geeraets wist met 6-4 te winnen van Jermaine Wattimena, die laatste tijd erg goede zaken wist te doen.

Nijman kon helaas niet antwoorden op Damon Heta die met 6-0 en een 101.33 gemiddelde wist te winnen van de Nederlander. Van Gerwen verloor verassend tweede ronde van Ian White die weinig kansjes liet liggen. Voor Danny Noppert was de laatste 64 ook het eindstation toen hij verloor van Mickey Mansell met 6-4. Chris Landman deed goede zaken door met 6-0 te winnen van de Deen; Benjamin Drie Reus. Ook bij de laatste 64 waren er weer Nederlandse onderonsjes; Van Veen wint met 6-1 van Maik Kuivenhoven en Kevin Doets wint met 6-4 van Dirk van Duijvenbode.

Bij laatste 32 waren er nog 4 Nederlanders actief; Kevin Doets, Gian van Veen, Jelle Klaasen en Chris Landman. Van Veen verloor met 6-4 tegen Ryan Searle, Kevin Doets verloor met 6-3 van Thibault Tricole en Jelle Klaasen kon niet winnen van Ryan Meikle (6-3). Chris Landman wist wel te winnen van Arron Monk (6-4) en voegt zich bij de laatste 16. ´The Countryman´ bleek zo de beste Nederlander, al strandde hij in deze ronde wel tegen Ryan Meikle (6-3).

Uitslagen

Kwartfinales
Ross Smith 6-4 Ryan Meikle
Chris Dobey 6-4 Daryl Gurney
Luke Woodhouse 6-3 Ian White
Josh Rock 6-4 Thibault Tricole

Halve Finales
Chris Dobey 7-3 Ross Smith
Josh Rock 7-3 Luke Woodhouse

Finale
Chris Dobey 8-4 Josh Rock

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *