Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Geert Nentjes

PDC Home Tour II: De Decker viert succes, Nentjes minder

Nadat de PDC eerder dit jaar een online competitie organiseerde voor alle tourkaarthouders, is vandaag de tweede editie van de Home Tour gespeeld. Een editie waar lager geklasseerde Tourkaarthouders hun kunsten mogen laten zien, waaronder een aantal Nederlanders.

Zwakke Geert Nentjes

Een groep van zeven darters begon vandaag aan de PDC Home TOUR II met als doel om bij de beste drie te eindigen. Dit zorgt voor directe kwalificatie naar het volgende deel van het toernooi. Uit alle groepen kwalificeren ook nog eens de vijf beste darters die op die vierde plek zijn geëindigd.

Onder de zeven darters van vandaag bevond zich één Nederlander: Geert Nentjes. De nummer 71 van de wereld begon al vroeg op de dag met het spelen tegen de zes andere competitiegenoten. Andy Boulton (67), Mike De Decker (94), Adrian Gray (88), Joe Murnan (73), David Pallett (89) en Conan Whitehead (76), waren zijn tegenstanders.

Een heel groot succes werd het niet voor Nentjes. De Urker wist maar drie van de zes wedstrijden te winnen. Toch eindigde Nentjes op de vierde plaats wat een mogelijke kwalificatie voor de volgende ronde niet onmogelijk maakt.

Wedstrijden Geert Nentjes:
Mike de Decker 4-5
Adrian Gray 3-5
Conan Whitehead 5-1
Joe Murnan 5-2
Andy Boulton 2-5
David Pallet 5-4

Mike de Decker overwint

Onze Zuiderburen hadden meer succes. De kersverse Belgische Tourkaarthouder Mike de Decker verloor namelijk maar één wedstrijd waardoor hij zich de eindwinnaar mag noemen van de eerste groep. De Engelmannen Andy Boulton en Joe Murnan verloren een wedstrijdje meer, maar kwalificeren zich ook voor de volgende ronde. Joe Murnan gooide het hoogste gemiddelde van de dag. Met 100.34 was hij de enige darter die boven de 100 gemiddeld gooide.

Voor Adrian Gray, Conan Whitehead en David Pallet was het toernooi van vandaag helaas het eindstation. De laatstgenoemden wist maar één wedstrijd te winnen.

  • 1) Mike de Decker 10
  • 2) Andy Boulton 8
  • 3) Joe Murnan 8
  • 4) Geert Nentjes* 6
  • 5) Adrian Gray 4
  • 6) Conan Whitehead 4
  • 7) David Pallet 2

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *