Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

PDC Home Tour II: Kleermaker uitgeschakeld, Mansell overwint

Op dag drie van de Home Tour opnieuw een Nederlander in actie: Martijn Kleermaker. De kersverse Tourkaarthouder liet dit jaar al eerder zien een echte PDC-speler te zijn, maar zou hij dit ook online kunnen?

Opnieuw mochten zeven darters aantreden. Martijn Kleermaker, Krzysztof Kciuk, Mickey Mansell, Nathan Derry, Lisa Ashton, Steve Brown en Kirk Shepherd waren de darters die al vroeg op de dag mochten beginnen. Een mooi gevarieerd gezelschap dus: Een Nederlander, een Pool, een vrouw en wat mannen uit het Verenigd Koninkrijk.

Laag niveau

Het niveau van de deelnemers was niet bijster hoog. Sommige wedstrijden werden zelfs gewonnen met een gemiddelde waar menig professioneel darter zich voor zou schamen. Zo won Martijn Kleermaker zijn eerste wedstrijd van Kciuk met een gemiddelde van 77. Lisa Ashton won ook van de Pool. Zij had met een 75 gemiddelde al genoeg om Kciuk te overtreffen.

Hoewel Kleermaker zijn eerste wedstrijd dus won, wist hij verder niet te overtuigen. Hij verloor van een goed spelende Shepherd en Mansell, maar moest toch echt achter zijn oren krabben toen hij ook van Lisa Ashton verloor. De Nederlander won uiteindelijk maar twee van de zes wedstrijden. Niet genoeg voor kwalificatie.

Wedstrijden Martijn Kleermaker:
Krzystof Kciuk 5-4
Kirk Shepherd 2-5
Lisa Ashton 4-5
Mickey Mansell 0-5
Nathan Derry 5-2
Steve Brown 4-5

Mickey Mansell laat klasse zien

Nadat Jamie Lewis gisteren geen wedstrijd verloor, was het vandaag Mickey Mansell die geen moeilijkheden had. De Noord-Ier kreeg maar 5 legs tegen over de gehele dag. De meeste daarvan kwamen van Lisa Ashton (2), die verrassend alsnog kans maakt om door te gaan naar de volgende ronde. Mickey Mansell had met 103.41 het hoogste gemiddelde van de dag.

Einduitslag:

  • 1) Mickey Mansell 12
  • 2) Mirk Shepherd 10
  • 3) Steve Brown 8
  • 4) Lisa Ashton* 6
  • 5) Martijn Kleermaker 4
  • 6) Krzysztof Kciuk 2
  • 7) Nathan Derry 0

Image courtesy of FOTO: Martin van Oostveen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *