Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Home Tour III: Andy Boulton overtuigt en wint poule 1

Nadat vorige week de PDC Home Tour II werd afgesloten met Luke Humphries als winnaar, is vandaag de derde editie van het online toernooi van start gegaan. Humphries mocht al direct van start.

Luke Humphries werd vergezelt door een groep landgenoten uit het Verenigd Koninkrijk. Andy Boulton, Adam Hunt en James Wilson vertegenwoordigde Engeland terwijl Jonathan Worsley en Barrie Bates voor Wales uitkwamen. William Borland maakte als Schot het zevental compleet.

Opnieuw heeft de PDC een nieuwe opzet bedacht voor het toernooi. In de derde editie van de Home Tour zullen 42 darters ieder 3x in een poule van zeven meedingen om de beste van het klassement te worden. De besten zeven darters na de 18 poules, kwalificeren zich voor de finalepoule. Ook is het format verandert van first to 5, naar first to 4.

Luke Humphries begon goed aan het toernooi, maar zwakte later op de middag wat af. William Borland en James Wilson konden niet verslagen worden. Het bleef spannend tussen het groepje Borland, Wilson, Humphries en Boultan. Toch was het Andy Boulton die zich de beste darter van de dag mocht noemen. De Engelsman verloor alleen van Luke Humphries (2-4). Barrie Bates, Adam Hunt en Jonathan Worsley hadden helaas niet hun dag.

Einduitslag:
1) Andy Boulton 10
2) James Wilson 8
3) William Borland 8
4) Luke Humphries 8
5) Barrie Bates 4
6) Adam Hunt 2
7) Jonathan Worsley 2

Tussenstand voor finaleronde (7/42 kwalificeren):
1) Andy Boulton 10 (+13)
2) James Wilson 8 (+8)
3) William Borland 8 (+5)
4) Luke Humphries 8 (+5)
5) Barrie Bates 4 (-12)
6) Adam Hunt 2 (-8)
7) Jonathan Worsley 2 (-11)

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *