Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Home Tour III: Smith wint, Beaton virtueel nummer 1

In de twee weken voor het WK zal er nog één toernooi afgerond moeten worden: de PDC Home Tour III, het online toernooi voor tourkaarthouders. Vandaag werd poule 11 gespeeld, geen Nederlanders kwamen in actie.

Poule elf van de Home Tour III bevatte een aantal mooie namen: Michael Smith, Steve Beaton en Luke Humphries sprongen er direct uit. Grote darters die blijkbaar toch tijd hadden gevonden dit online toernooi van de PDC te spelen. Ook Ross Smith is in vorm en vergezeld door WK-gangers Ryan Searle en Ryan Meikle, betrof vandaag een sterk deelnemersveld.

Toch deed Michael Smith gewoon wat hij moest doen. Hij won vrijwel van al zijn landgenoten. Alleen Luke Humphries moest hij voorbij laten gaan die – gelukkig voor Smith – al andere wedstrijden verloor.

Ryan Searle, Michael Smith en Conan Whitehead kwamen vandaag voor de eerste keer in actie, wat het totale deelnemersaantal op 43 maakt en er dus opnieuw ‘gesjoemeld’ word met de vooropgestelde regels door de PDC. Aangezien iedere darter driemaal moet spelen in een poule van 7, hadden er maar 42 darters aan het toernooi mee kunnen doen.

Waar eerder al darters tekort werden gedaan door het plotselinge uitvallen van Nathan Derry en er dus maar een maximaal van 10 punten in plaats van 12 gehaald konden worden (die vervolgens cruciaal zijn voor het bereiken van de finalepoule), werd vandaag opnieuw een kwaal in het toernooi duidelijk.

Einduitslag:

1) Michael Smith 10
2) Luke Humphries 8
3) Ross Smith 6
4) Steve Beaton 6
5) Conan Whitehead 6
6) Ryan Searle 4
7) Ryan Meikle 2

Tussenstand voor finaleronde (7/42 kwalificeren):

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *