Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Max Hopp

Hopp en Kurz uitgeschakeld, Springer maakt indruk

De kwartfinalisten voor de Duitse SuperLeague zijn bekend. Na vier lange dagen in Niedernhausen strijden vrijdag 8 spelers om het felbegeerde WK-ticket. Lees hier meer wie er door zijn en welke spelers zijn uitgeschakeld.

De Duitse SuperLeague werd maandag gestart in 4 groepen met 6 spelers. Alle deelnemers zijn hier terug te vinden. Elke speler speelde twee keer tegen elke tegenstander in de groep, één keer op de maandag en één keer op de dinsdag. De onderstaande twee spelers van de groep na twee dagen werden uitgeschakeld.

Voor Marvin Koch, Fabian Schmutzler, Robin Beger, Christopher Toonders, Christian Bunse, Ole Holtkamp, Stefan Nilles en Jonas Aplowski zat het toernooi er na twee dagen op. De top 4 van elke groep kwalificeerden zich voor de tweede groepsfase, waarin de spelers in twee groepen van 8 spelers werden verdeeld. De top 4 van beide groepen zouden zich kwalificeren voor de finaledag; met de kwartfinales, halve finales en finale op het programma.

Groep A

Groep A was de meeste zware groep van de twee; drie tourkaarthouders en twee voormalige WK-deelnemers zaten in deze groep. Florian Hempel imponeerde van begin tot eind in de groep. De Duitser verloor slechts drie wedstrijden in zijn 14 partijen. Lukas Wenig en Rene Eidams begonnen dag één met een prima resultaat, 5 overwinningen uit 7 wedstrijden. Deze vorm wisten ze op de donderdag door te zetten, waardoor de kwartfinales een feit werden voor hen.

Het laatste ticket in groep A ging tussen Ricardo Pietreczko en Nico Kurz, beide spelers hadden een goede laatste dag nodig. Doordat Kurz drie van zijn vier openingswedstrijden verloor, was het Pietreczko die optimaal profiteerde. ‘Pikachu’ won alle wedstrijden op de donderdag, die zich zo als laatste speler in de groep ook plaatste voor de laatste 8. Max Hopp stelde enorm teleur afgelopen dagen in Niedernhausen. De Duitser eindigde op plaats 7 en dreigt zijn tourkaart nu definitief te verliezen.

 1. Florian Hempel 11*
 2. Rene Eidams 11*
 3. Lukas Wenig 10*
 4. Ricardo Pietreczko 9*
 5. Nick Kurz 6
 6. Marcel Gerdon 4
 7. Max Hopp 3
 8. Kai Gotthardt 2

Groep B

In Groep B zaten twee spelers die in de eerste groepsfase ongeslagen bleven; Niko Springer en Daniel Klose. Zij werden vergezeld door o.a. Dragutin Horvat, Manfred Bilderl en David Schlichting. Springer begon ook goed aan deze groep, na de eerste dag had hij 6 van 7 wedstrijden gewonnen. Kwalificatie voor de kwartfinales werd vroeg op de donderdagmiddag al veiliggesteld. Daarachter was de spanning om te snijden; Franz Rötzsch, Daniel Klose, David Schlichting en Dragutin Horvat zaten binnen een punt van elkaar na dag één van de tweede groepsfase.

Rötzsch en Klose begonnen de tweede dag erg sterk, ze wonnen hun eerste twee wedstrijden. Rötzsch versloeg vervolgens Klose, maar doordat Klose zijn vierde partij wel won, waren ze beide zeker voor de finaledag. De vierde plek ging tussen Horvat en Schlichting, de laatste partij van beide heren werd cruciaal. Beide heren stonden na 13 partijen op 7 punten, waar Schlichting op een beter legsaldo stond. Springer versloeg Schlichting met duidelijke cijfers (6-1), waardoor de debutant moest hopen op een nederlaag voor Horvat om door te gaan naar de kwartfinales. Dit gebeurde niet, Horvat versloeg Rötzsch in de laatste wedstrijd van de dag (6-3) en plaatste zich zo op het nippertje voor de kwartfinales.

 1. Niko Springer 12*
 2. Franz Rötzsch 11*
 3. Daniel Klose 9*
 4. Dragutin Horvat 8*
 5. David Schlichting 7
 6. Manfred Bilderl 5
 7. Michael Hurtz 3
 8. Marco Obst 1

Alle uitslagen tot zover zijn hier terug te vinden.

Kwartfinales

Vrijdag rond 15:00 uur Nederlandse tijd start de finaledag van de Duitse SuperLeague. Er wordt gestart met de kwartfinales. De finale zal later op de dag gespeeld worden in een best of 19 legs format, de winnaar kwalificeert zich voor het aankomende PDC WK.

Florian Hempel vs Dragutin Horvat
Rene Eidams vs Daniel Klose
Niko Springer vs Ricardo Pietreczko
Franz Rötzsch vs Lukas Wenig

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *