Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Max Hopp

Hopp voltooid grandioze comeback, Eidams druipt af

Een spannendere ontknoping dan wat er vandaag in de German Super League gebeurde kan bijna niemand bedenken. Hopp was één van de gelukkigen, Eidams de grote schlemiel.

Groep A

Na dag één leek het duidelijk dat vijf spelers voor vier plekken moesten vechten. Schindler en Bunse waren op de maandag de nummers één en twee en deze posities wisten zij ook vrij eenvoudig vast te houden. Net als op dag één wonnen ze beide vijf wedstrijden, Schindler finishte eerste door een erg sterk legsaldo. De andere drie plekken bleven tot aan het einde spannend. Franz Rötzsch leek lang echt mee te doen maar uiteindelijk was hij het die af moest haken. Hij verloor zelfs zijn laatste vier wedstrijden, waardoor Kurz en Hempel toch redelijk veilig de play-offs haalden.

 1. Martin Schindler 10*
 2. Christian Bunse 10*
 3. Nico Kurz 9*
 4. Florian Hempel 8*
 5. Franz Rötzsch 7
 6. Marcel Gerdon 5
 7. Stefan Nilles 4
 8. Marco Obst 3

Groep B

De grootste ontknoping kwam in Groep B. Lukas Wenig was na dag één al redelijk veilig, maar voor de andere plekken was er nog volop strijd. Dragutin Horvat kende geen sterke dag maar bleef toch de volledige dag in de top 4 staan. Voor de laatste twee plekken was het een ware stoelendans. Max Hopp, met 2 overwinningen uit 7 wedstrijden op dag één, leek bij voorbaat kansloos. Toch gebeurde het onmogelijk: nadat hij ook vandaag zijn eerste twee wedstrijden verloor won hij vijf wedstrijden op rij en wist hij door falende concurrentie zelfs te klimmen naar plek drie. René Eidams leek plek vier binnen te kunnen halen: hij had tegen Lukas Wenig maar twee legs nodig. Het noodlot sloeg echter toe. ‘The Cube’ won maar één leg, waardoor de jonge Niko Springer optimaal profiteerde en de laatste plek op het laatste moment wegpikte.

 1. Lukas Wenig 13*
 2. Dragutin Horvat 7*
 3. Max Hopp 7*
 4. Niko Springer 7*
 5. René Eidams 7
 6. Michael Hurtz 5
 7. Manfred Bilderl 5
 8. Kai Gotthardt 5

Alle uitslagen van de wedstrijden zijn hier terug te vinden.

Play-Offs

De eindstand levert de volgden wedstrijden in de kwartfinales op.

Martin Schindler vs Niko Springer
Christian Bunse vs Max Hopp
Dragutin Horvat vs Nico Kurz
Lukas Wenig vs Florian Hempel

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *