Humphries en Evetts winnen Development Tours, Van Duivenbode beste Nederlander

Afgelopen middag werden Development Tours 17 en 18 gespeeld in Wigan met veel Nederlandse inbreng. Toch ging de titels naar twee Engelsen talenten die veel ervaring hebben met het winnen van deze titels. Lees hier meer. 

Development Tour 17
Luke Humphries wist zijn tiende Development Tour in zijn carrière te winnen. Hij begon het zeventiende toernooi met een 4-0 overwinning op Vilem Sedivy. In de tweede ronde werd Keiran Brignell met een gemiddelde van 97,4 met 4-2 verslagen. In de derde ronde zorgde Humphries voor de tweede whitewash van de dag tegen Dean Finn. Vervolgens werd er twee keer met 4-2 gewonnen van Thomas Lovely en Lewis Pride. In de kwartfinales was de Nederlandse tourkaarthouder Geert Nentjes de tegenstander. Nentjes wist zijn niveau niet te halen, waardoor ‘Cool Hand Luke’ met 5-2 won. In de halve finales was Ben Cheeseman de tegenstander, ook hij werd met 5-2 verslagen. In de finale was de nummer 1 van de Development Tour Order of Merit de tegenstander. Evetts won de eerste leg, maar zag vervolgens Humphries 3 legs op rij pakken inclusief een 12 en 13-darter. Vervolgens gingen alle legs met de darts mee, waardoor Humphries met een 13-darter de finale met 5-3 won!

Development Tour 18
Ted Evetts won later op de dag Development Tour 18, zijn elfde Development Tour titel in zijn carrière. Evetts begon de dag met twee 4-0 overwinningen op Lewis Pride en Roman Benecky. Vervolgens werd Nico Blum met 4-2 verslagen. In de laatste 16 wist Evetts een 3-1 achterstand om te zetten in een 4-3 overwinning tegen Danny van Trijp. In de kwartfinales was de Engelsman duidelijk te sterk voor Kevin Doets, het werd 5-1. Met dezelfde cijfers versloeg hij de derde Nederlander op een rij, Mike van Duivenbode. In de finale was de Scot Greg Ritchie de tegenstander. Evetts begon goed door de eerste 3 legs te pakken. Ritchie kwam ijzersterk terug door 3 legs op een rij te winnen. Vervolgens gingen alle legs met de darts mee, waardoor Evetts de finale met 5-4 wist te winnen.

Nederlanders
Geert Nentjes was de beste Nederlander tijdens Development Tour 17, hij bereikte de kwartfinales. Hetzelfde gebeurde voor Berry van Peer en Justin van Tergouw. Mike van Duivenbode en Wessel Nijman verloren bij de laatste 16. Tijdens Development Tour 18 was Van Duivenbode de beste Nederlander, hij verloor in de halve finales. Kevin Doets bereikte knap de kwartfinales. Voor Jitse van der Wal, Danny Van Trijp en Niels Zonneveld was de laatste 16 het eindstation.

Deel met:


Plaats een reactie