Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Humphries en Gawlas bereiken WK Jeugd Finale

Afgelopen middag is het PDC World Youth Championship gespeeld in Wigan. De finale wordt tijdens de Players Championship Finals in Minehead gespeeld. Luke Humphries en de 17-jarige Tsjech Adam Gawlas bereikten de finale. Lees hier meer. 

Route naar de finale
Het PDC Jeugd WK begon met 32 poules van 3 spelers. Alleen de groepshoofd ging door naar de laatste 32. Luke Humphries begon in de poule met een 5-1 overwinning op Xioachen Zong. In de tweede partij werd Keelan Kay met 5-3 verslagen waardoor Humphries zonder veel moeite de groepsfase doorkwam. In de laatste 32 kwam de Engelsman Berry van Peer tegen. In een geweldige partij waarin Van Peer één matchdart miste, wist Humphries met 6-5 te winnen. Van Peer noteerde een gemiddelde van 104,5. In de laatste 32 was Humphries met 6-3 te sterk voor Niels Zonneveld. Ook in de kwartfinales kwam hij een Nederlander tegen, Jeffrey de Zwaan. Humphries kwam 5-2 voor, maar zag de Nederlander terug komen tot 5-5. Toch was ‘Cool Hand Luke’ de betere in de beslissende leg. In de halve finales was de in vorm Keane Barry de tegenstander. Barry wist zijn niveau van eerdere deze dag niet te halen, waardoor Humphries met 6-2 won.

Adam Gawlas, die nog maar 7 maanden dart staat nu al in zijn tweede WK finale, na de JDC finale. Gawlas speelde een ijzersterke poulefase. Met twee partijen met 90+ gemiddelde bereikte hij de laatste 16. Hij versloeg Dan Read (5-2) en Rhys Griffin (5-4). In de laatste 32 zorgde de Tsjech meteen voor een grote stunt door de nummer 1 geplaatste Max Hopp uit te schakelen met 6-4. Bij de laatste 16 wist Gawlas nog een tourkaarthouder uit te schakelen, met 6-4 was hij te sterk voor Harry Ward. In de kwartfinales wist de 17-jarige eenvoudig van Callan Rydz met 6-2 te winnen. In de halve finales was Ryan Meikle de tegenstander. Gawlas kwam 3-0 en 4-1 voor, maar zag de Engelsman terug komen tot 4-3. Doordat Gawlas een 16- en 12-darter gooide voor de zege staat hij tegenover Humphries in de jeugdfinale!

Nederlanders
In totaal deden er 17 Nederlanders mee aan het PDC Jeugd WK. In totaal wisten 9 Nederlanders de laatste 32 te halen. De laatste 32 was echter het eindstation voor Geert Nentjes, Wesley van Trijp, Henk Snijder en Berry van Peer. Justin van Tergouw, Mike van Duivenbode, Wessel Nijman en Niels Zonneveld bereikten knap de laatste 16, maar verloren vervolgens. Jeffrey de Zwaan was de beste Nederlander met een plaats in de kwartfinales waar Humphries met 6-5 te sterk was.

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *