Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Luke Humphries

Humphries in magistrale partij langs Dobey, King wint

Luke Humphries en Chris Dobey hebben de neutrale kijker weer enorm verwend. Na Clayton vs Smith zorgden ook zij voor een geweldige partij, met Humphries als winnaar. Ook King en Rydz halen de kwartfinale.

Raymond Smith vs Mervyn King

Mervyn King mocht de allereerste wedstrijd van de middag openen. King begon goed aan zijn eigen leg en hield via tops zijn eigen leg. In de tweede leg gooiden beide heren hun eerste 180’er, maar uiteindelijk hield Raymond Smith keurig in 13 darts zijn eigen leg. De volgende twee legs gingen ook met de darts mee, waardoor er meteen een beslissende leg moest komen. De vijfde leg mocht King beginnen en was scorend ook de betere. Toch kon de Engelsman de dubbel niet vinden, hij miste 5 pijlen op de dubbel. De Australiër pakte zijn kans en kwam via dubbel 8 verrassend op een 1-0 voorsprong.

Na een korte pauze begon Smith aan de tweede set. Met twee 140-scores en een 64-finish hield hij zijn eigen leg. In de tweede leg kreeg ‘Guru’ de kans op de break, en pakte die meteen. Met een 104-finish brak hij King en hield vervolgens zijn eigen leg in 18 darts voor een 2-0 voorsprong in sets!

Na de tweede pauze mocht King start aan de derde set. King begon scorend wederom goed aan de leg, maar had problemen met de dubbels. King miste drie pijlen op de dubbel, waardoor Smith opnieuw een kans kreeg op de break. Dit keer werd een 119-finish gemist op tops, waardoor King via dubbel 2 alsnog zijn eigen leg hield. In de tweede leg kon Smith geen triple vinden, waardoor King met een 13-darter wist te breaken. Het probleem met het vinden van triples bleef een leg later aanhouden voor de Australiër, waardoor King via dubbel 10 de set pakte.

Smith begon vervolgens aan de vierde set en hield na het missen van zes dubbels toch zijn eigen leg via dubbel 10. In de tweede leg miste King een 85-finish op de bull, waardoor Smith met een 16-darter naar een 2-0 voorsprong brak. Een leg later maakte Smith het meteen af, via dubbel 10 kwam hij 3-1 voor in sets.

Na de derde en laatste pauze mocht King aan de vijfde set beginnen. Met drie 140’ers en tops hield King eenvoudig zijn eigen leg. In de tweede leg had Smith opnieuw moeite met het gooien van triples, King profiteerde en brak via dubbel 8 naar een 2-0 voorsprong. Smith kreeg de kans om meteen terug te breaken, maar miste twee pijlen op de dubbel. King gooide een belangrijke 67-finish uit en kwam daarmee terug tot 3-2 in sets.

Smith mocht aan de zesde set beginnen, maar bleef erg matig spelen. King pakte meteen zijn kans en brak in 17 darts naar een 1-0 voorsprong. Dit keer kon hij de break niet verzilveren, Smith brak meteen terug met een 16-darter. Kon Smith dan op matchpoint komen? Het antwoord was nee, de Australiër vond geen enkele ‘goede’ triple in de derde leg. King produceerde zijn vijfde maximale score en kwam met een 56-finish op een 2-1 voorsprong. In de vierde leg gooide ‘The King’ een 64-finish en zo bracht hij de stand op 3-3 in sets!

De Engelsman mocht de allesbeslissende set beginnen en deed dat met zijn eerste 100+ finish van de wedstrijd, met een 124-finish kwam hij 1-0 voor terwijl Smith op 80 stond te wachten. In de tweede leg kreeg Smith de kans om zijn eigen leg te behouden, maar nu lieten de dubbels hem in de steek. Er werd 4 keer gemist op tops, waardoor King dankzij dubbel 5 op matchpoint kwam; 2-0. Een leg later gooide King wederom een 180’er en maakte met het gooien van dubbel 6 de comeback compleet! King plaatst zich voor het eerst sinds 2009 voor de kwartfinales van het PDC WK, na een 1-3 achterstand!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Mervyn King: 87,29 / 35,9%
Raymond Smith: 83,72 / 33,3%

Alan Soutar vs Callan Rydz

De tweede partij van de middag werd begonnen door Rydz, die met een 18-darter de eerste leg besliste. Soutar herhaalde dit kunstje door ‘zijn’ tweede leg ook in 18 darts uit te gooien. Het eerste tikje van de wedstrijd werd uitgedeeld door Soutar, die Rydz wist te breken met een 84-finish. Rydz kreeg genoeg kansen om terug te breken, maar faalde vanaf 20. Soutar profiteerde, gooide 56 uit en kwam op een 1-0 voorsprong in sets.

‘Soots’ mocht de tweede set beginnen, maar kon niet voorkomen dat Rydz meteen de break plaatste met een 17-darter. Soutar gooide geen sterk scorende tweede leg, waardoor Rydz de break wist te verzilveren met een 15-darter. Deze mindere leg herstelde Soutar goed door in de derde leg zijn leg te behouden met een keurige 110-finish, de eerste 100+ finish van de partij. Toch was dit niet genoeg om in de set te blijven. Rydz gooide een 15-darter en trok hiermee de stand gelijk tot 1-1 in sets.

Rydz kwam sterk uit de startblokken na de tweede onderbreking. Met een mooie 122-finish via de dubbel 7 kwam ‘The Riot’ op een 1-0 voorsprong in legs. Rydz bleef sterk doorspelen en wist Soutar dan ook te breken in de tweede leg. Met een knappe 94-finish via bulls-eye, 4 en tops ging de leg met een 12-darter naar de Engelsman. Soutar moest het antwoord even schuldig blijven aan zijn tegenstander, want ook leg drie ging naar Rydz. Een 124-finish werd nog gemist, maar vanaf de overgebleven 48 punten maakte Rydz geen fout. De derde set ging in no-time met 3-0 naar Rydz.

Op dit moment had Rydz 6 van de laatste 7 legs gewonnen en de Engelsman bleef onverstoorbaar doorgaan met het winnen van legs. De eerste leg van de vierde set ging met 17-darter naar Rydz en ook de tweede leg ging, in evenveel darts, naar ‘The Riot. Soutar had al een tijdje geen pijl meer op de dubbel gekregen, maar scoorde niet goed genoeg om Rydz aan het wankelen te krijgen. Soutar leek in de derde leg de druk op te voeren, maar met de Schot op 46 deelde Rydz de volgende tik uit. De Engelsman gooide 113 uit en pakte hiermee de vierde set, wederom zonder een leg af te staan.

Beide heren hadden de onderbreking erop zitten en het was Rydz die verder ging waar hij gebleven was. Hij bleef steeds, ongeveer, 10 punten beter in zijn gemiddelde dan Cross en pakte dan ook de eerste leg met een 15-darter. In de tweede leg kreeg Soutar weer geen pijl op een dubbel vanaf 105, waarna Rydz de leg pakte via de dubbel 10. ‘The Riot’ leek hiermee alvast een voorschot op de overwinning te nemen. Die overwinning zou er ook komen. Rydz wist 126 niet uit te gooien, maar Soutar miste 150 op de dubbel 15. De overgebleven 25 punten gingen met 2 darts uit, waardoor Callan Rydz zich plaatste voor de kwartfinale van het WK!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Callan Rydz: 96,43 / 46,4%
Alan Soutar:87,79 / 36,4%

Chris Dobey vs Luke Humphries

Zowel Dobey als Humphries profiteerden optimaal van een positieve corona-test van hun tegenstanders bij de laatste 32, waardoor beide mannen elkaar vandaag troffen bij de laatste 16. Het beloofde een partij in een mooi tempo te worden. Humphries kreeg in de eerste leg meteen de kans om Dobey te breken, maar drie pijlen op de dubbels werden gemist. Met een 10-darter liet hij een leg later wel weer iets magisch zien. Beide mannen hielden daarna eenvoudig hun eigen leg, waarna de beslissende leg een krankzinnige werd. Humphries startte met twee keer een 180, maar 141 ging vervolgens niet uit. Na 9 pijlen stond hij op 58, maar een kans om dit uit te gooien kreeg hij niet. Met een 94-finish prikte Dobey er een 12-darter in. Humphries stond op een gemiddelde van 112, maar verloor de set.

Met een 15-darter deelde Dobey nog een klap uit aan Humphries door meteen te breken. Een 13-darter volgde, het niveau lag ongelofelijk hoog. Nog een break later stond de stand al op 2-0 in sets. Humphries deed weinig verkeerd maar stond toch tegen een achterstand aan te kijken. Hij moest vol aan de bak, zeker omdat Dobey de volgende set begon. Met een 15-darter leek hij dit te doen, hij had meteen de break te pakken. Een 121-finish voor een 12-darter volgde. Dobey vocht echter terug en twee legs later kwam er toch een beslissende leg. ‘Hollywood’ kreeg hierin drie pijlen om de set alsnog te winnen, maar dit mislukte. Humphries profiteerde optimaal.

Met een 17-darter begon Humphries meteen goed in zijn eigen set. Een 12-darter met nog maar weer een 121-finish volgde, de wedstrijd leek te draaien. Echter was het nu aan hem om setpijlen te missen, vier maar liefst. Dobey profiteerde, won daarna ook zijn eigen leg, waardoor ook hier een beslissende leg kwam. Met een 11-darter piekte Dobey hierin en zo brak hij Humphries op een beslissend moment. De stand kwam op 3-1 in sets, Humphries kon zich wel voor zijn kop slaan.

Toch was de wedstrijd nog zeker niet gespeeld. Met een 14-darter brak Humphries Dobey meteen in set vijf, waarna hij deze break verzilverde met een 16-darter. Dobey hield zijn eigen leg, maar toch ging deze set naar Humphries. Door met een 19-darter dit keer wel meteen zijn eigen leg te houden was het vertrouwen weer helemaal terug bij ‘Cool Hand Luke’. Dobey kwam langszij met een 14-darter, maar met een 15-darter hield Humphries de touwtjes in deze set in handen. Met een 14-darter brak hij Dobey ook nog, waardoor de stand op 3-3 in sets kwam.

Nadat Dobey vanaf 123 een pijl op dubbel 9 miste, deelde Humphries meteen een klap uit met een 117-finish. ‘Hollywood’ herstelde zich perfect: een 11-darter deed de break ongedaan. Beide mannen bleven tot 3-3 hun eigen legs houden, veel druk konden ze niet op elkaar zetten. Dobey was de eerste die brak. Humphries gooide een 14-darter om te breken. De Engelsman kon het af gaan maken, maar vijf missers op de dubbels hielpen hem niet. Dobey kon echter niet profiteren, waarna Humphries alsnog dubbel één vond en de partij won. Net als Clayton vs Smith was dit een wedstrijd die geen verliezer verdiende.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Chris Dobey: 97.81 / 41%
Luke Humphries: 97.77 / 43.9%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *