Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Luke Humphries - Premier League 2024

Humphries veel te sterk voor Van Gerwen: finale Premier League wacht

Luke Humphries heeft zonder al te veel moeite afgerekend met Michael van Gerwen. De wereldkampioen won met 10-5, waardoor hij Luke Littler treft in de finale van de Premier League.

Het zal lang geleden zijn geweest dat Michael van Gerwen niet als favoriet aan de play-offs van de Premier League begon. De Nederlander eindigde na de reguliere competitie op plek drie en moest het daardoor in de halve finale al op gaan nemen tegen de nummer één van de wereld: Luke Humphries. De Engelsman was niet van plan om het rustig aan te doen, en dat bleek. Na vijf legs tikte de Engelsman een gemiddelde van ruim 112 aan, terwijl hij ook een prachtige 132-finish (bull-bull-dubbel 16) noteerde. Toch liet ook Van Gerwen sterke dingen zien: mede door een 103-finish bleef de schade in de eerste onderbreking beperkt tot 3-2.

Die schade liep na de pauze echter snel op. Humphries won legs in 14, 17, 13 en 15 pijlen, waardoor ‘Cool Hand Luke’ de stand snel op 7-2 zette. Het gat leek geslagen, al vocht MVG nog wel terug. Even leek de Nederlander weer wat hoop te vinden nadat hij zijn tegenstander brak, maar de nummer drie van de wereld kreeg direct de deksel ook weer op zijn neus. Humphries vond een 125-finish om terug te breken, waardoor hij al op matchpoint kwam. De eerste kans om de wedstrijd te beslissen was daarna ook meteen raak: nadat Van Gerwen één pijl miste om de wedstrijd in leven te houden vond Humphries dubbel 16. Door de 10-5 zege werd de herhaling van de finale van het WK zo zijn beloning.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Luke Humphries: 101.71 / 55,6%
Michael van Gerwen: 97.18 / 50%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *