Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Luke Humphries

Humphries zegeviert in Trier: vierde European Tour-titel

Luke Humphries blijft maar winnen op de European Tour. De Engelsman won al voor de vierde keer dit jaar een titel, al moest hij in de finale wel een matchdart overleven.

Een spectaculair weekend in Trier, met veel geplaatste spelers die al vroeg naar huis konden, kreeg een finale om de vingers bij af te likken. Luke Humphries mocht al voor de vierde keer dit jaar de laatste wedstrijd van het toernooi spelen, voor Rowby-John Rodriguez was het de eerste keer ooit. De bij het publiek populaire Oostenrijker startte voortvarend. Met een 17-darter hield hij zijn eigen leg, waarna een 124-finish op dubbel 11 de break opleverde. Legs in 14 en 13 pijlen volgden: ‘Little John’ overklaste ‘Cool Hand Luke’ in de openingsfase.

Zo snel Rodriguez op 4-0 kwam, zo snel kwam Humphries weer terug naar 4-4. Met legs in 14, 15 (met 156-finish), 14 en 11 hervond de Engelsman zijn vorm van eerder op de avond. Rodriguez moest zichzelf herpakken en met een 15-darter leek hij dat ook te doen. Een leg later liet hij al helemaal zien dat hij hersteld was van de klap die Humphries hem uitdeelde: met een 158-finish voor een 12-darter zette hij de stand op 6-4. Was dit dan fataal voor de Engelsman? Het antwoord was nee: met een 112-finish deelde hij weer een klap terug uit, nadat Rodriguez één pijl op 7-4 miste. Het werd ook 6-6, waarna ineens de zenuwen toesloegen. Beide mannen misten meerder pijlen om de dertiende leg binnen te slepen, maar het was Rodriguez die uiteindelijk op 7-6 kwam. Met een 148-finish zorgde Humphries er daarna voor dat er een beslissende leg kwam. Het was de Engelsman die hierin de eerste matchdarts kreeg, maar hij miste. Vanaf 77 deed Rodriguez dit daarna ook, waardoor ‘Cool Hand Luke’ alsnog terug mocht komen voor alweer zijn vierde European Tour-titel van dit jaar.

Luke Humphries: 97.26 / 50%
Rowby-John Rodriguez: 91.22 / 35%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *