Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Haupai Puha

Hurring en Puha grijpen titels op DPNZ Tour

John Hurring en Haupai Puha hebben afgelopen weekend in Auckland de titels gewonnen op de DPNZ Tour. Lees er hier meer over.

Ben Robb ging het tweede weekend als ongeslagen speler in, maar kon deze status niet behouden. In het eerste toernooi van het weekend bereikte de Nieuw-Zeelander de finale, na een 6-2 overwinning op Brian Corbett. Daarin trof hij John Hurring, die Haupai Puha (5-3) en Kayden Milne (6-3) versloeg op weg naar de finale. Hurring begon ijzersterk aan de finale door de eerste drie legs te pakken. Robb vocht zich mede door een aantal 13,14 en 15-darters terug en kwam met een 68-finish zelfs op matchpoint. Hurring antwoordde door Robb met een 11-darter terug te breaken. In de beslissende leg kregen beide heren matchdarts, maar het was Hurring die via dubbel 10 de titel pakte.

In het tweede toernooi van het weekend, DPNZ Tour 4, verloren de finalisten van het eerste toernooi van het weekend vroegtijdig. Robb verloor bij de laatste 32 van Tukina Weko met 4-0, terwijl Hurring in dezelfde ronde met dezelfde cijfers werd uitgeschakeld door Brian Steed. Weko donderde vervolgens door naar zijn allereerste DPNZ-finale, nadat hij Stu Irwin en Mark Cleaver versloeg. In de finale trof hij Hauapi Puha, die op zijn beurt Kayden Milne met 6-5 versloeg in de halve finales. De finale werd bepaald in de eerste drie legs. Puha won ze allemaal, inclusief een 12-darter, waarna alle legs met de darts mee gingen. Hierdoor verzekerde ‘Hopes’ zich van zijn eerste titel van het jaar.

Uitslagen

DPNZ Tour 3
Halve finales
Ben Robb 6-2 Brian Corbett
John Hurring 6-3 Kayden Milne

Finale
John Hurring 7-6 Ben Robb

DPNZ Tour 4
Halve finales
Tukina Weko 6-2 Mark Cleaver
Haupai Puha 6-5 Kayden Milne

Finale
Haupai Puha 7-4 Tukina Weko

Stand DPNZ Tour

Puha staat met zijn eerste titel van het jaar nu op gelijke hoogte met Ben Robb aan de leiding van het klassement. Aan het einde van het seizoen kwalificeert de top 16 zich voor de DPNZ Play-offs, de winnaar daarvan plaatst zich voor het aankomende PDC WK.

  1. Ben Robb 56
  2. Haupai Puha 56
  3. John Hurring 36
  4. Warren Parry 32
  5. Kayden Milne 32
  6. Stu Irwin 28
  7. Mark Cleaver 24
  8. Tukina Weko 24
Image courtesy of FOTO: Dartplayers Australia Facebook
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *