Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Kirsty Hutchinson

Hutchinson naar halve finales, ten koste van Steenbergen

Priscilla Steenbergen is uitgeschakeld in de kwartfinales van het WDF WK. De Nederlandse begon goed, maar moest uiteindelijk de laatste twee sets aan Kirsty Hutchinson laten. Lees hier meer.

Steenbergen met goede finishes naar 1-0

De allereerste kwartfinale van het WDF WK werd begonnen door Priscilla Steenbergen. Scorend begon Steenbergen erg matig, waardoor Kirsty Hutchinson met een 16-darter meteen kon breaken. Ze leek de break ook te verzilveren, maar miste 4 pijlen op de dubbel. Steenbergen profiteerde meteen en brak via dubbel 15 meteen terug. Een 112-finish zorgde er vervolgens voor dat de Nederlandse de voorsprong pakte in de eerste set. Hutchinson hield daarna ook haar eigen leg voor 2-2. In de beslissende leg van de eerste set kreeg Hutchinson één pijl op de bull om de set af te pakken van Steenbergen, maar miste. ‘Smurf’ bleef koel en gooide dubbel 8 voor een 1-0 voorsprong in sets.

Hutchinson maakt gelijk

Na een korte pauze begon Hutchinson aan de tweede set, maar bleef opnieuw enorm veel dubbels missen. Ze miste vijf pijlen om haar eigen leg te houden. Steenbergen gooide dubbel 15 en had meteen de break te pakken. Die break wist ze niet te verzilveren. Steenbergen miste de bull voor een 87-finish, waarna Hutchinson via dubbel twee meteen terug brak. Een 18-darter zorgde er vervolgens voor dat de Engelse op voorsprong kwam in set 2. Een leg later harkte ze de set binnen, door het gooien van dubbel 8.

Hutchinson maakt comeback compleet

Steenbergen mocht aan de beslissende set beginnen, maar verloor opnieuw haar eigen leg (net als in set 1). Via dubbel 19 wist Hutchinson te breaken, maar wist haar eigen leg niet te houden. De Engelse miste 6 pijlen op de dubbel voor 2-0. Steenbergen raakte met haar eerste pijl dubbel 10 en maakte daarmee de break meteen ongedaan. Scorend was Hutchinson de betere speler en wist daardoor opnieuw te breaken. Via tops kwam ze op matchpoint. Kon Steenbergen nog één keer terugkomen van een achterstand? Het antwoord was nee. Hutchinson sloot de wedstrijd in stijl af, met een 17-darter plaatste ze zich voor de halve finales van het WDF WK!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Kirsty Hutchinson: 70,67 / 26%
Priscilla Steenbergen: 63,10 / 24%

Image courtesy of FOTO: Chris Sargeant (Tip Top Pics)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *