Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Kim Huybrechts

Huybrechts en King overtuigen in fraaie sessie

Ook tijdens de middagsessie van vandaag stonden weer vier partijen op de planning. Waites en Di Zhuang zouden deze middag gaan debuteren op het WK, terwijl ook de ervaren rot Mervyn King in actie kwam.

Steve Lennon vs Daniel Larsson

De eerste partij van de middag werd begonnen door Steve Lennon, die zijn leg meteen wist te behouden met een 16-darter. Ook Larsson wist de eerste leg die hij zelf begon te behouden. De Zweed had 17 darts voor nodig om de stand weer gelijk te trekken. Leg 3 zou ook met de darts meegaan, want het was Lennon die met een mooie 130 finish een 12-darter produceerde. Larsson speelde niet een heel sterke eerste set en wist dan ook zijn vierde leg niet te behouden, mede dankzij 3 gemiste darts op de dubbel. Lennon profiteerde en pakte de eerste set met 3-1.

Daniel Larsson mocht de tweede set beginnen en deed dit goed door de leg te winnen met een 108 finish. Ook in de tweede leg viel er geen break te noteren, want Lennon wist zijn leg te houden door de dubbel 8 te gooien. Die break kwam er wel in leg 3. Met Larsson nog op 125 gooide Lennon een 82 finish om de break te plaatsen. De break werd vervolgens verzilverd door de Ier, die met een 13-darter op een 2-0 voorsprong in sets kwam.

Met een riante 2-0 voorsprong op zak mocht Lennon aan de derde set gaan beginnen. Larsson kreeg een klein kansje om te breken en uit het niets gooide de Zweed 129 uit om op een 1-0 voorsprong in legs te komen. Larsson wist de break te verzilveren door met een 21-darter de tweede let te pakken. Larsson kreeg zelfs een pijl om de set met 3-0 te winnen, maar de dubbel 14 werd gemist. Lennon gooide de dubbel 10 en zat nog in de set. Lennon miste vervolgens wel weer 3 darts op de dubbel 8 om terug te breken. Wat volgde was een 75 finish van Larsson, die hiermee de derde set binnenhaalde.

Larsson mocht beginnen aan de vierde set, maar zag Lennon de leg pakken met een 69 finish. Lennon opende daarna zijn eigen leg meteen met 2 keer een 180 score en maakte zijn intenties meteen duidelijk. Met een 10-darter ging ook leg 2 naar de Ier en kwam Lennon op matchpoint. Na wederom een sterke leg van Lennon die werd afgesloten met de dubbel 12 plaatste Steve Lennon zich voor de tweede ronde op het WK Darts 2021!

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Steve Lennon: 96,95 / 43,48%
Daniel Larsson: 83,22 / 45,45%

Scott Waites vs Matt Campbell

De tweede partij van de middag werd begonnen door de Canadees Matt Campbell, maar gewonnen door Engelsman Scott Waites. Campbell miste 3 darts op dubbel 20 en zag Waites vervolgens profiteren vanaf 49. Erg geschrokken van de break leek Campbell niet, want met een 47 finish zorgde hij meteen voor de re-break. Ook leg 3 leverde een break op. Waites finishte 60 en had nog maar 1 leg nodig voor de set. De set kwam er na de vierde leg echter nog niet voor Waites, want Cambell zorgde voor, wederom, een break, door een 11-darter te gooien. Na een gelijkopgaande laatste leg zorgde Campbell voor het laatste hoogtepunt deze set. De Canadees was de eerste die zijn leg hield en hij deed dit met een prachtige 160 finish. Na een zeer vermakelijke eerste set, gingen we de pauze in met een 1-0 voorsprong in het voordeel van Matt Campbell.

De eerste leg van de tweede set werd begonnen door Scott Waites. Nadat de Engelsman de dubbel 16 had geraakt kwam hij 1-0 voor in legs. Campbell miste in de tweede leg 3 darts op de dubbel, maar Waites wist niet te profiteren. Pijl 6 ging wel raak en de stand was weer in evenwicht: 1-1 in legs. Ook leg 3 en 4 gingen met de darts mee. Waites gooide 100 uit door 2 keer de dubbel 20 te raken en Campbell bracht 74 met 2 darts op 0. Set 2 moest dus ook beslist worden met een vijfde leg en het was Scott Waites die ditmaal de set won. Met een 16-darter ging set 2 naar de Engelsman.

Matt Campbell mocht de derde set beginnen en deed dit goed. Met Waites op ruime achterstand, kon de Canadees in alle rust de dubbel uitgooien. Ook Waites wist zijn tweede leg te behouden, want “Scotty 2 Hotty” gooide een mooie “Shanghai 18” finish. Leg 3 ging ook met de pijlen mee. Campbell gooide en sterke 13-darter en kwam op een 2-1 voorsprong in deze derde set. Waites trock de stand weer gelijk door de dubbel 16 te gooien en weer werd er een beslissende leg gespeeld. Campbell mocht deze leg beginnen en buitte dit voordeel ook uit. Met een 56 finish kwam de Canadees op een 2-1 voorsprong in sets.

Met Campbell op een ruime achterstand, kostte het Waites niet heel veel moeite om de eerste leg van de vierde set te behouden. Hij gooide de dubbel 4 en kwam 1-0 voor in legs. Zoveel breaks als er in het begin van de wedstrijd waren, zo schaars bleken ze nu. Ook de tweede leg ging met de pijlen mee, nadat Campbell 32 had uitgegooid. Campbell leek hard op weg naar een break, maar Waites hield zichzelf knap in leven door 107 uit te gooien. De Canadees gooide een 78 finish in de vierde leg en voor de vierde set op rij werd een laatste leg gespeeld. De voorgaande 3 keer ging deze naar de speler die hem was begonnen en ook ditmaal was dat niet anders. Waites raakte de dubbel 4 en we gingen een laatste set in.

Een laatste set moest dus gespeeld worden en deze werd begonnen door Matt Campbell. Met een keurige 13-darter kwam de Canadees op een 1-0 voorsprong. In leg 2 deelde Matt Campbell een enorme knal uit aan Waites. De Engelsman had net 2 darts gemist op de dubbel, waarna Campbell met een 152 finish op matchpoint kwam. Na deze geweldige finish leken de zenuwen toch lichtjes toe te slaan bij Campbell. Hij speelde geen geweldige derde leg en Waites wist de break terug te pakken door ook een hele knappe 68 finish te gooien. Nadat Waites ook de vierde leg binnenhaalde ging ook deze allerlaatste set, een allerlaatste leg in. In deze laatste leg was het Waites die als eerst pijlen op de dubbel kreeg en ook zijn eerste kans meteen pakte. Na deze geweldige marathonpartij plaatste Scott Waites zich voor de tweede ronde tegen Nathan Aspinall!

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Scott Waites: 96,1 / 54,17%
Matt Campbell: 95 / 46,15%

Kim Huybrechts vs Di Zhuang

Kim Huybrechts is langzaam weer naar zijn topvorm toe aan het werken en dan is een opwarmpotje op het WK erg welkom. Dit mag zijn wedstrijd tegen Di Zhuang toch, met alle respect, worden genoemd. De Chinees blonk al nooit uit in hoge gemiddeldes en maakt nu ook pas zijn WK debuut. Dat Huybrechts hier geen problemen zou kennen werd meteen duidelijk. De Chinees begon bibberend en gooide na drie legs nog geen 70 gemiddeld. Met legs in 16, 13 en 19 (Zhuang miste hier wel nog vier dubbels) ging hij eenvoudig de pauze in.

Ondanks dat Huybrechts geen enkele tegenstand kreeg kon hij zichzelf wel optimaal motiveren. Hij kwam met een 12-darter de pauze uit, waarna hij dit volgde met nog een betere leg, een 11-darter. Met een 15-darter daar achteraan ging ook deze set in 3-0 naar de Belg en zo leek deze partij in recordtempo af te worden gewerkt. Huybrechts stond met een gemiddelde van bijna 105 erg sterk te spelen.

Een ‘whitewash’ was bijna onafwendbaar en met een 13-darter en een break was Huybrechts goed op weg. Hij krikte zijn gemiddelde nog wat op door ook zijn eigen leg te houden in 14 pijlen. Met een 17-darter maakte hij het af en zo noteerde hij ook meteen het eerste 100+ gemiddelde van dit WK. Hij treft in ronde twee Ian White.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Kim Huybrechts: 104.05 / 60%
Di Zhuang: 73.09 / 0%

Mervyn King vs Max Hopp

Mervyn King mocht beginnen aan de wedstrijd en deed dit fenomenaal. Met zijn eerste drie pijlen gooide hij gelijk 180 en wist zo de eerste leg binnen te halen met een 14 darter. Mervyn King wist de eerste set een gemiddelde van 109 en een beetje te produceren en hier kon Max Hopp niet tegenop. King won de tweede leg met een 13 darter en sloot de set weer af met een 14 darter. Max hopp werd met 3-0 weggetikt zonder een pijl op de dubbel te krijgen en hij zal echt een stuk beter moeten om King tegenstand te kunnen bieden.

Ook in de tweede set leek Mervyn King heel makkelijk de set binnen te halen. Hoewel Max Hopp de set met een 180er begon, wist Mervyn King de eerste leg te pakken met een mooie 110 finish en een 15-darter. De tweede leg pakte king ook weer met een 13-darter en in de derde leg stond King na vier beurten op de dubbel. Hier begon King te rommelen en gaf Max Hopp toch een kans. Max Hopp gooide 100 uit voor zijn eerste leg. In de vierde leg begon King ook nog met 30 en 36 waardoor Hopp het initiatief kreeg en zo de 2-2 op het bord kon zetten. In de beslissende leg had Max Hopp een 142 finish nodig om binnen vijf beurten uit te zijn, hij miste de D11 en zo kon Mervyn King 47 uitgooien. Dit deed hij met 2 pijltjes en zo kwam hij op 2-0 voor.

Max Hopp kon scorend niet meekomen en had hoge finishes nodig om binnen vijf beurten uit te zijn, Mervyn King had nog een setje nodig. Beiden spelers hadden moeite om de eigen leg binnen 15 pijlen uit te krijgen en hierdoor vielen ook de nodige breaks. De eerste twee legs werden nog gehouden maar toen begon het breaken. Max Hopp begon de derde leg met een 14 darter, maar King wist gelijk terug te breaken met ook een 14-darter. Toch wist Max Hopp de set te winnen door te breaken met een 15-darter. Met groot gejuich werd de vierde set ingegaan.

De vierde leek Max Hopp meer energie te brengen en leek ook het momentum in de wedstrijd over te nemen. Hij hield de eerste ook de eerste eigen leg met een 16-darter, hij wist dus zijn eigen legs niet in 15 pijlen af te ronden. In de derde leg kost Max Hopp dat ook zijn leg, Mervyn King weet een 14-darter te gooien en mag dus ook gaan gooien voor de wedstrijd. King krijgt hier ook zes beurten voor en heeft uiteindelijk twee matchdarts nodig. Max Hopp leek even terug te komen, maar Mervyn King was weer op tijd bij de les.

Gemiddeldes / dubbelpercentages:
Mervyn King: 99.6 / 41.67%
Max Hopp: 94.63 / 46.15%

Image courtesy of FOTO: Sven Mandel
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *