Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Huybrechts op fantastische wijze door, Cullen samen met Nederlanders naar huis

De middagsessie van 19 december zit erop! Het was een middag van teleurstellingen en verrassingen. Nederlanders Nentjes en de Graaf stelden namelijk teleur, terwijl Huybrechts juist gloreerde. Joe Cullen zal een hele nare nasmaak overhouden aan deze woensdagmiddag.

Geert Nentjes – Nathan Aspinall
De 20-jarige Nentjes begon de wedstrijd niet al te lekker. De eerste leg verloor hij kansloos en in de tweede leg miste hij 3 hele beurten op de dubbel, waardoor hij met 2-0 achter kwam. Hij wist vervolgens wel te breaken in leg 3, maar hij leverde daarna zijn eigen leg weer in, waardoor hij met 1-0 achterstand in sets mocht gaan pauzeren. De man uit Urk kwam vervolgens goed uit de pauze met een 15-darter op dubbel 10. De tweede leg ging naar Aspinall en in leg 3 leek de leg naar Geert te gaan, maar dat liep even anders, want hij miste 7 pijlen op de dubbel. Dit kwam niet meer goed, want ook de leg daarna verloor hij, met als gevolg een 2-0 achterstand in sets. De eerste 2 legs van set 3 gingen met de darts mee. Aspinall mocht de derde leg beginnen, maar Geert pakte de leg vakkundig af via dubbel 10, waardoor hij in de volgende leg de 3e set mocht gaan pakken. Helaas miste hij 3 pijlen, waarna Aspinall er via dubbel 8 2-2 in legs van maakte. Helaas voor Nentjes was de wedstrijd nu gespeeld, want Aspinall maakte het via dubbel 16 keurig af in de eigen leg. Nentjes verliest met 3-0 en is een ervaring rijker. We gaan hem ongetwijfeld nog terugzien op de grote podia.

Gemiddelde/Dubbelpercentage Nentjes: 78.0/14,8
Gemiddelde/Dubbelpercentage Aspinall: 88.4/33,3

Jeffrey de Graaf – Noel Malicdem
Jeffrey de Graaf mocht de wedstrijd beginnen en met een 78-finish kwam hij prima uit de startblokken. Daarna was het echter zeer matig wat de Graaf liet zien. Hij verloor de volgende 3 legs en hij ging de eerste pauze in met een gemiddelde van 63.8. Met een 16-darter op tops voor een break begon hij wel weer goed aan de set. De volgende twee legs gingen met de darts mee, waardoor de Graaf in zijn eigen leg de tweede set mocht gaan binnenslepen. Hij prikte in eerste instantie de pijl in dubbel 4, terwijl hij dubbel 18 nodig had voor een 153-finish, maar in de volgende beurt raakte hij met dubbel 14 wel de juiste dubbel. 1-0 tops eigen leg. In de derde set ging alles met de darts mee, waardoor de Graaf met 2-1 in sets voor kwam. In de laatste leg had hij veel geluk, want Malicdem kreeg 3 pijlen om de set binnen te slepen. De Graaf was vervolgens erg koel op dubbel 18. In set 4 kwam Malicdem met 2-0 voor, maar in de leg erna verzuimde hij veelvuldig om de set binnen te slepen, waardoor de Graaf er 2-1 van maakte. In de leg erna zorgde de Filipijn er echter alsnog vanaf 96 voor dat er een beslissende set kwam. In de beslissende set moest de Graaf helaas definitief het onderspit delven tegen Malicdem, want hij verloor de laatste set met 3-0. De Graaf heeft nu 6 keer meegedaan aan een WK en hij won nog nooit een potje.

Gemiddelde/Dubbelpercentage de Graaf: 78.5/44,4
Gemiddelde/Dubbelpercentage Malicdem: 85.8/28,2

Joe Cullen – Brendan Dolan
De Noord-Ier Brendan Dolan begon de partij voortvarend, want hij brak Cullen in de eerste leg via tops en in de tweede leg gooide hij 118 uit om zijn voorsprong uit te breiden. Met een 13-darter in de volgende leg zorgde Dolan voor een pauze met zorgen voor Joe Cullen. In de tweede set liep het allemaal niet veel anders. Cullen begon wat beter te gooien, maar met een 18-darter en een 15-darter kwam Dolan 2-0 voor. De derde leg mocht Dolan zelf beginnen en hij pakte gigantisch uit, want na 9 pijlen stond hij op 170. Hij legt aan en hij gooit hem uit! De eerste 170-finish van dit WK. 2-0 in sets voor Dolan. In de derde set gingen de eerste 2 legs na veel missers op dubbels met de darts mee, maar in de derde leg liep het anders. Cullen miste dubbel 16 voor een 112-finish, waarna Dolan er 2-1 van maakte via dubbel 12. Dolan mocht nu voor de wedstrijd gaan gooien en via dubbel 4 was het raak! 3-0 voor Dolan. Cullen draaide een fantastisch 2018, maar het WK eindigt in een deceptie. Er zou misschien zelfs sprake zijn van Premier League, maar dat mag hij vergeten.

Gemiddelde/Dubbelpercentage Cullen: 85.2/34,8
Gemiddelde/Dubbelpercentage Dolan: 92.7/5,9

Kim Huybrechts – Daniel Larsson
De Belg Huybrechts kwam als laatste op deze middag in actie. Huybrechts kende geen lekker jaar, maar het begin van deze wedstrijd was top. Hij opende met een 13-darter, een 15-darter en een 14-darter, wat goed is voor een gemiddelde van 107.4 in de eerste set. Ook set 2 opent Kim fantastisch met een 13-darter op dubbel 8. Ook de tweede en derde leg waren fenomenaal met een 14-darter en een 13-darter vanaf 60 en 48. Zo ging hij met een gemiddelde van 112.7(!) de tweede pauze in. In de eerste twee legs van de derde set was de Belg voor het eerst niet in 5 beurten uit, maar ook een 17-darter en een 16-darter volstonden voor de legwinst. Ook de volgende leg was minder dan in de eerste en tweede set, maar met een 18-darter en een fantastische 89-finish op de bull zorgde Huybrechts ervoor dat Larsson zonder één leg te winnen terug mag naar Zweden. Het is lang geleden dat we Huybrechts zo geweldig zagen spelen. Wellicht een keerpunt in zijn carrière!

Gemiddelde/Dubbelpercentage Huybrechts: 103.3/40,0
Gemiddelde/Dubbelpercentage Larsson: 91.1/0,0

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *