Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search

Ian White doorbreekt reeks MVG en wint in Zwolle

Ian White is er in geslaagd de Dutch Darts Masters 2019 te winnen. De Engelsman won zo zijn tweede Euro Tour op rij en derde in zijn carrière.

Voor de vierde keer op rij was het Ian White die in de finale stond, voor de derde keer dit jaar was Michael van Gerwen zijn tegenstander. MVG wist al vijf keer op rij de Dutch Darts Masters te winnen en wist zich ook dit jaar weer naar de finale te gooien, op jacht naar zijn zesde titel. Het was White die de bull won en de laatste wedstrijd in Zwolle mocht beginnen. Van Gerwen kreeg echt vier pijlen op de dubbels, maar nadat hij deze allemaal miste pakte White toch de eerste leg. Na nog drie missers kon White zelfs de break pakken in 16 pijlen. De finale werd daarna even onderbroken, nadat beide mannen klaagden over een te zacht bord. De wedstrijd werd met een nieuw bord hervat, waarna White meteen begon met een 180. Hij ronde deze leg af met een 17-darter, waardoor de Engelsman brutaal een 3-0 voorsprong nam. Eindelijk pakte MVG dan toch een leg, al werden hier ook drie pijlen op de dubbels gemist. Beide mannen gooiden vervolgens een 15-darter, waardoor de stand op 4-2 kwam. Een leg later liet Van Gerwen weer iets magisch zien. Met White wachtend op dubbel 10 gooide MVG de ‘Big Fish’, een 170-finish. Met een 13-darter bracht hij de stand weer helemaal gelijk.

White hield zijn eigen leg in 17 pijlen, waarna hij ook de leg van Van Gerwen won. De Nederlander miste namelijk weer 5 pijlen op de dubbels. Met een 15-darter brook Van Gerwen echter meteen terug, nu was de dubbel wel meteen raak. Zijn eigen leg hield hij in 13 pijlen, waardoor de stand op 6-6 kwam. Nadat MVG de bull miste voor nog een 170-finish pakte White zijn zevende leg. Eén leg was hij nog verwijderd van de titel. Dit zou dan wel via een beslissende leg moeten gebeuren, aangezien Van Gerwen ook zijn eigen leg hield. 28 keer op rij won ‘Mighty Mike’ een beslissende leg, maar daar kwam dan toch een einde aan. White hield zijn eigen leg in 18 pijlen, waardoor hij zijn derde Euro Tour won.

Ian White: 93.01/38.1%
Michael van Gerwen: 96.95/25%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *