Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Ian White - German Darts Grand Prix 2023

Ian White na tweede Zwaantje Masters-titel: ‘Het is altijd geweldig om hier terug te komen’

Ian White heeft met succes zijn titel op het Zwaantje Masters verdedigd. Afgelopen zaterdag bleef de Engelsman opnieuw ongeslagen in Eindhoven. Na afloop van een spannende finale sprak Darts Actueel met ‘Diamond’.

Ian White maakte vorig jaar zijn debuut op het Zwaantje Masters, toen hij in de finale met 3-2 afrekende met Jermaine Wattimena. Dit jaar was de Engelsman weer van de partij en wist met succes zijn titel te verdedigen in Eindhoven. In de kwartfinales, halve finales en finale rekende White af met een PDC-tourkaarthouder; Jeffrey Sparidaans (6-1), Kim Huybrechts (2-0;3-1,3-1) en Ricky Evans 3-2 (1-3,3-1,3-0,1-3,3-0) in de finale.

“Het was een wedstrijd die lang gelijk opging. Ik wist dat Ricky nooit zou opgeven en volhardend zou blijven. Ik denk dat hij in het midden van de wedstrijd worstelde om de triple 20 en 19 te raken; vaak waren het scores van slechts 58. Hij had moeite om zijn drie pijlen recht te krijgen, en daarom zag je vaak scores van 83,78 en 93 etc”, aldus een samenvattende White over de finale.

Het was een behoorlijk lange dag hier, en om dan de finale te halen, dat is waar je wilt zijn. Ricky en ik waren daar en het was geweldig.”

“Ik heb er echt van genoten, ik vind het altijd geweldig om hier terug te komen. Ik denk dat Ricky hetzelfde zou zeggen, want het was zijn eerste keer hier, en hij zou graag willen terugkeren omdat het een fantastisch toernooi is”, besluit White die opnieuw zeer tevreden is over het toernooi en uitkijkt om zijn titel volgend jaar weer te verdedigen.

Bekijk hieronder het complete interview terug.

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Ian White na tweede Zwaantje Masters-titel: ‘Het is altijd geweldig om hier terug te komen’