Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Ian White pakt tweede Euro Tour titel in Sindelfingen

Na twee verloren finales is het Ian White in Sindelfingen wel gelukt om een Euro Tour te winnen. De Engelsman profiteerde optimaal van de nederlaag van Van Gerwen in de kwartfinale.

Voor de tweede keer dit jaar een finale zonder Michael van Gerwen, maar voor de derde keer op rij wel met Ian White. Twee keer verloor de Engelsman van MVG, dit keer mocht hij het gaan proberen tegen Peter Wright. De Schot was nog niet aan een goed seizoen bezig, maar met een Euro Tour overwinning zou dit zomaar kunnen veranderen. Hij verloor wel de bull, waardoor White aan de wedstrijd mocht beginnen. Met een 18-darter hield White ook zijn eigen leg. Met een 83-finish pakte Wright de tweede leg, White stond te wachten op tops. Na wat gemiste dubbels hield White in 21 pijlen toch zijn eigen leg, waarna hij met een prachtige 170-finish (met Wright wachtend op 32) de eerste break van de wedstrijd pakte. Hij kon de break echter niet verzilveren. 2 dubbels werden gemist, waardoor Wright toesloeg. Met een 16-darter bracht hij daarna de stand weer op 3-3. Beide mannen hielden vervolgens hun eigen leg in 17 pijlen.

Het niveau ging langzaam omhoog, White wist zijn eigen leg in 13 pijlen uit te gooien. Wright volgde dit op met een 14-darter, waardoor de stand op 5-5 kwam. Een 17-darter van de Engelsman werd gevolgd door een 15-darter van de Schot, waardoor er een best-of-3 situatie ontstond. Wright pakte met een break de eerste met een geweldige 104-finish. ‘Snakebite’ kwam hierdoor nog maar één leg verwijderd van de titel en hij mocht de volgende leg beginnen. Hij miste hierin echter één matchdart, waardoor White er met een 15-darter een beslissende leg uitsleepte. Wright raakte hierin niks meer, waardoor White met een 16-darter toe kon slaan en de titel wist te pakken. Voor ‘Diamond’ is het zijn tweede Euro Tour titel nadat hij vorig jaar in Maastricht zijn eerste wist te winnen.

Ian White: 91.33/33.33%
Peter Wright: 92.58/50%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *