Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Ian White

Ian White schakelt Chris Landman uit op WK

Chris Landman is er niet in geslaagd om de derde ronde van het PDC WK te bereiken. Ian White was met 3-1 in sets te sterk voor de Nederlander en daarmee zit zijn eerste WK erop. Lees hier meer.

White pakt set af van Landman

De wedstrijd mocht worden begonnen door de Nederlander, die in de ingooiruimte de bull wist te winnen. In 17 darts hield Chris Landman zijn eigen leg. Ian White antwoordde goed met een 78-finish in zijn eigen leg. Een leg later kon Landman niet genoeg triples vinden, waardoor White via dubbel 18 de eerste break van de wedstrijd plaatste. Toch brak Landman een leg later meteen terug, via dubbel 10 werd het 2-2 in de eerste set. In de beslissende eigen leg kon Landman zijn benodigde triples niet raken en produceerde White een 14-darter en pakte zo de set af.

White eenvoudig naar 2-0

White komt scherp uit de pauze. De Engelsman hield in 13 darts zijn eigen set. Landman begon goed aan zijn eigen leg, maar door scores van 38 en 40 werd hij alsnog gebroken. Met een 16-darter brak White naar een 2-0 voorsprong. In de derde leg miste White twee setpijlen op tops, maar mocht terugkomen omdat Landman 160 niet uitgooide. Uiteindelijk gooide ‘The Diamond’ met zijn vierde pijl tops en dat leverde hem een 2-0 voorsprong in sets op.

Landman knokt zich terug

Na de tweede en laatste pauze wist ‘The Countryman’ goed aan de derde set te beginnen, met een 60-finish hield hij zijn eigen leg. In de tweede leg gingen de heren gelijk op en stonden allebei na 4 beurten onder de 100. White kreeg de eerste kans en maakte er met een knappe 64-finish 1-1 van. In de derde leg kreeg White opnieuw een break kans, maar dit keer werd een 127-finish op de bull gemist. Landman bleef koel en bracht via dubbel 10 de stand op 2-1 in de derde set. Vervolgens hield White ook zijn eigen leg en zo werd het net als set 1 2-2 in legs. Het verschil met de eerste set was dat Landman de beslissende leg won en zo in leven bleef. Met een hele belangrijke 80-finish kwam de Nederlander terug tot 2-1 in sets.

White maakt het zakelijk af

Landman kreeg in de eerste leg van set 4 meteen een kans op de break, maar een 161-finish op de bull werd net gemist. Hierdoor kon White via dubbel 3 zijn eigen leg houden. Een leg later was het White die wist te breaken. Landman miste een 68-finish op tops, waarna White via dubbel 16 op matchpoint kwam. In de derde leg was het de Engelsman die met drie scores met twee triples via dubbel 16 de vierde set met 3-0 won en zo met een 3-1 overwinning in sets de derde ronde bereikt van het WK!

Gemiddeldes/Dubbelpercentage:
Ian White: 90,92 / 55%
Chris Landman: 83,21 / 38,50%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *