Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Ian White stunt en schakelt Van Gerwen uit

Zaterdagavond stonden de laatste tweede ronde partijen van het European Championship op het programma. In de derde partij nam Michael van Gerwen het op tegen Ian White. Lees hier meer.

De bull werd in de ingooiruimte gewonnen door Michael van Gerwen en mocht daarom de partij beginnen. In de eerste leg miste de Nederlander meteen drie darts op de dubbel, waardoor White met een 13-darter meteen de break plaatste. Die break werd een leg later verzilverd met een 16-darter, nadat Van Gerwen een 72-finish had gemist. In de derde leg miste Van Gerwen een 104-finish op dubbel 16, waardoor White in 14 darts de tweede break plaatste. Deze break werd ook verzilverd, waardoor het 4-0 stond. In de laatste leg voor de pauze wist Van Gerwen een 160-finish op tops om zijn eerste leg te pakken, maar doordat White met zijn eerste pijl tops raakte stond het 5-0.

Na de pauze miste White drie pijlen op de dubbel om er 6-0 van te maken, waardoor Van Gerwen die dubbel 8 zijn eerste leg pakte. Deze break wist de Nederlander niet te verzilveren, met een 14-darter brak White terug. In leg 8 gooide Van Gerwen zijn eerste maximale score en brak met een 11-darter naar 6-2. ‘The Diamond’ antwoordde geweldig, want hij brak met een 11-darter terug naar 7-2. White gooide een matige eigen leg, waardoor de Nederlander met een 15-darter terug kwam tot 7-3 in de pauze.

Van Gerwen kwam goed uit de pauze, want met een 13-darter hield hij voor het eerst zijn eigen leg. White hield met een knappe 15-darter ook zijn eigen leg en bracht de stand op 8-4. In leg 13 miste Van Gerwen een 92-finish op dubbel 18, waardoor White met een 52-finish brak en op matchpoint kwam. Een leg later produceerde White zijn zevende maximale score en zorgde voor een enorme stunt door via dubbel 16 met 10-4 te winnen van de nummer 1 van de wereld!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Ian White: 103,65 / 45,45%
Michael van Gerwen: 101,95 / 30,77%

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *