Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Ian White voor de derde keer op rij in de finale, Peter Wright ook finalist

Afgelopen avond werden de kwartfinales en de halve finales voor de European Darts Grand Prix gespeeld. Lees hier alles over de halve finales terug. 

De eerste halve finale ging tussen Ian White en Steve Beaton. White wist gelijk in de eerste leg te breaken met een 13-darter. Met een knappe 76-finish brak Beaton gelijk terug. Met twee 11-darters en een 12-darter nam White een 4-1 voorsprong. Met een 16-darter brak Beaton terug naar 4-2. In de zevende leg misten beide heren veel dubbels, uiteindelijk hield Beaton via D8 zijn eigen leg voor 4-3. Met een 14-darter brak Beaton nogmaals en trok daarmee de stand gelijk; 4-4. Met een 72-finish hield Beaton zijn eigen leg en kwam voor het eerst op voorsprong. Met een belangrijke 82-finish kwam White langszij; 5-5. In leg 11 miste Beaton 4 darts op D11 voor 6-5, via D1 brak White en daardoor kwam hij op matchpoint. Met een 60-finish hield White zijn eigen leg en bereikte daarmee zijn derde Euro Tour finale op een rij!

De tweede halve finale ging tussen Peter Wright en Jamie Hughes. De eerste drie legs gingen met de darts mee. Met een 74-finish brak Wright en verzilverde de break in 14 darts voor een 4-1 voorsprong. Hughes miste een 120-finish op tops om zijn eigen leg te houden, met een 16-darter plaatste Wright de tweede break. Met een 16-darter werd de break verzilverd en daarmee kwam ‘Snakebite’ op matchpoint. In leg 8 miste Hughes twee darts op D16 voor een 82-finish, met een 56-finish plaatste Wright zich eindelijk weer eens voor een finale!

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.