Ierland en Canada stunten, Nederland en Oostenrijk wel door

Zaterdagavond werden de laatste 4 tweede ronde partijen gespeeld voor de World Cup of Darts. Nederland en Engeland kwamen onder meer in actie. Lees hier meer. 

Australië vs Canada
De eerste singlepartij van de avond ging tussen Simon Whitlock en Dawson Murschell. In een gelijkopgaande partij, waarin Whitlock twee keer een 126-finish gooide, was het Murschell die met een 97-finish met 4-3 won. De tweede single ging tussen Kyle Anderson en Jim Long. Anderson kwam op een 3-1 voorsprong, maar zag Long helemaal terug komen tot 3-3. In de beslissende leg misten beide heren matchdarts, maar uiteindelijk vloog D5 erin voor Long en daarmee schakelde Canada de Australiërs uit.

Oostenrijk vs USA
De eerste single bij Oostenrijk-USA ging tussen Zoran Lerchbacher en Darren Young. De eerste 3 legs gingen met de darts. Met een 89-finish wist Lerchbacher te breaken en pakte de 4-1 overwinning met een 88-finish. De tweede singlepartij werd gespeeld tussen Mensur Suljovic en Chuck Puleo. Suljovic zorgde voor een geweldige partij. Met een gemiddelde van 113,43 liet hij de Amerikaan kansloos, een 4-0 overwinning. Oostenrijk plaatste zich hierdoor voor de kwartfinales!

Engeland vs Ierland
De eerste singlepartij ging tussen Michael Smith en Steve Lennon. In wederom een spannende partij moest de beslissende leg beslissen wie er 1-0 voor kwam. Smith miste een 82-finish op tops, via D4 kwam Ierland op een 1-0 voorsprong. De tweede singlepartij ging tussen Rob Cross en William O’Connor. In een waanzinnige partij kwam O’Connor op een 2-0 voorsprong. Cross hield vervolgens zijn eigen leg voor 2-1. Met een 16-darter hield de Ier zijn eigen leg en kwam op matchpoint. Met de tweede 12-darter in de partij sloot O’Connor de partij af en versloeg daarmee Cross met 4-1! O’Connor noteerde een gemiddelde van 115,1 terwijl Cross eindigde op 106,62. Ierland stunt met een 2-0 overwinning op Engeland. 

Nederland vs Polen
De eerste singlepartij in Nederland-Polen ging tussen Michael van Gerwen en Krzysztof Ratajski. In het begin ging de wedstrijd gelijk op. De 123-finish van Van Gerwen in de vijfde leg bleek crucial; Van Gerwen won met 4-2. De tweede singlepartij ging tussen Jermaine Wattimena en Tytus Kanik. De eerste 2 legs gingen met de darts mee. In de derde leg miste Kanik 8 darts op de dubbel, waardoor Wattimena met een 88-finish brak. Met twee 17-darters zorgde Wattimena voor een 4-1 overwinning en een 2-0 zege voor Nederland!

Deel met:


Plaats een reactie