Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

IJzersterke Humphries te sterk voor Van Gerwen

Tijdens de tweede en laatste halve finale van de UK Open was het de beurt aan de enige overgebleven Nederlander: Michael van Gerwen. “Mighty Mike” mocht het opnemen tegen een voormalig Wereldkampioen jeugd, Luke Humphries.

Hoge finishes bepalen eerste sessie

Nadat het welbekende “Seven nation army” wegstomde in de lege zaal in Milton Keynes, was het Humphries die mocht beginnen met ingooien en dus ook de wedstrijd mocht beginnen. De Engelsman leek in gevaar te komen, maar met een 112 finish wist Humphries zijn leg te behouden. “Cool Hand Luke” liet er geen gras over groeien, want met een sterke 132 finish plaatste hij de eerste break van de wedstrijd. Ook leg 3 wist Humphries te houden en zo kwam hij op een 3-0 voorsprong. De vierde leg zou de derde hoge finish van Humphries betekenen. Met ditmaal een 108 finish zorgde hij voor de tweede break op rij en de 4-0 voorsprong. In de vijfde leg wist Van Gerwen wat terug te doen. Met Humphries op 24 gooide de Nederlander 139 uit en bracht zijn achterstand terug tot- 4-1.

Zes missers nekken Van Gerwen

Na de eerste onderbreking werd er gewoon doorgegaan met het gooien van hoge finishes. Van Gerwen behield zijn leg met een 106 finish. Humphries was niet onder de indruk, want met een 12-darter ging ook de zevende leg met de darts mee. Van Gerwen was, tot aan deze zevende leg, perfect op de dubbels, maar miste plotsklaps 6 darts om op 5-3 te komen. Humphries profiteerde en kwam via de dubbel 16 op een 6-2 voorsprong. De Engelsman bleef ijzersterk op de dubbels en met een 70 finish kwam Humphries op een 7-2 voorsprong. Humphries leek ook op weg te zijn naar een 8-2 voorsprong, maar door een 130 finish van Van Gerwen gingen beide mannen met een 7-3 tussenstand de tweede onderbreking in.

Humphries lijkt niet te kunnen missen

Van Gerwen moest dus in de achtervolging, maar wist deze niet te beginnen met een break. Humphries wist leg 11 te behouden met een 12-darter. Van Gerwen wist door een sterke wegzetbeurt van 171 en een gegooide dubbel 20 terug te komen tot 8-4, maar keek nog steeds tegen een ruime achterstand aan. Humphries miste nagenoeg niks op de dubbels en met wederom een knappe finish van 68, kwam Humphries op 9-4. Ook leg 14 leverde geen break op, want Van Gerwen kwam met een 12-darter terug tot 9-5. In de laatste leg voor de derde onderbreking leek Humphries de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Met Van Gerwen op 68 gooide de Engelsman een 128 finish en had “Cool Hand Luke” nog maar 1 leg nodig om de finale te bereiken.

Humphries tweede finalist

Na de onderbreking kreeg Van Gerwen de kans om nog iets terug te doen, maar 68 werd gemist. Humphries kreeg vanaf 78 zijn eerste matchdarts. De dubbel 12 werd nog gemist, maar de dubbel 6 vloog er wel in. James Wade mag het in de finale van de UK Open gaan opnemen tegen Luke Humphries!

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Luke Humphries: 107,41 / 68,75%
Michael van Gerwen: 106,27 / 35,71%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *