Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

IJzersterke Ian White wint Players Championship 8, Telnekes beste Nederlander van het weekend

Afgelopen middag werd Players Championship 8 gespeeld in Wigan, waar 19 tourkaarthouders afwezig waren. Daarnaast werden veel toppers al snel uitgeschakeld! Lees hier meer. 

Route naar de finale
James Wade en Ian White wisten de finale van het achtste Players Championship toernooi.  James Wade was de eerste finalist. Hij begon de dag in Wigan met een 6-3 overwinning op Wesley Harms. In de tweede ronde werd er met een gemiddelde van 111 gewonnen met 6-1 van Jason Lowe. Bij de laatste 32 versloeg Wade de Ierse Ciaran Teehan met 6-4. Bij de laatste 16 wist ‘The Machine’ de beslissende leg te winnen van Josh Payne. In de kwartfinales was Wade met 6-4 te sterk voor zijn landgenoot Keegan Brown. In de halve finale was Derk Telnekes de tegenstander. Wade had weinig problemen met de Nederlander, het werd 7-2 voor een plaats in de finale.

Ian White begon de dag met een 6-4 overwinning op William Borland. In de tweede ronde werd met dezelfde cijfers gewonnen van Diogo Portela. Bij de laatste 32 werd John Henderson verslagen met 6-3 en een gemiddelde van 111! Bij de laatste 16 won White met 6-2 van Stephen Bunting. In de kwartfinales wist White een 1-3 achterstand tegen Dave Chisnall om te buigen in een 6-4 overwinnen, inclusief een gemiddelde van 109! In een matige halve finale waar veel dubbels werden gemist, was ‘The Diamond’ met 7-4 te sterk voor Kim Huybrechts.

Finale
James Wade mocht de finale beginnen, en hield via dubbel 10 zijn eigen leg. Met een 80-finish in 14 darts hield White zijn eigen leg 1-1. In de derde leg plaatste White de break met een 74-finish. De break werd verzilverd met de derde 14-darter op een rij voor een 3-1 voorsprong. Met een 80-finish hield Wade zijn eigen leg voor 3-2. Met een 71-finish hield White ook zijn eigen leg voor 4-2. In de zevende leg plaatste White nog een break, dit keer met een 13-darter. Deze break werd ook verzilverd, met een 98-finish in 12 darts werd het 6-2 voor ‘The Diamond’. Met een 85-finish in 11 darts hield Wade zijn eigen leg en kwam daarmee terug tot 6-3. Met een 105-finish hield White ook zijn eigen leg en kwam daarmee op matchpoint; 7-3. In de elfde leg produceerde White scores van 100,123,134,128 en pakte via dubbel 8 zijn eerste titel van 2020!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Ian White: 102,1 / 50%
James Wade: 88,3 / 50%

Nederlanders
Net als zaterdag deden er 18 Nederlanders aan mee. In totaal wisten slechts drie Nederlanders de laatste 32 te halen. Alle andere Nederlanders werden eerder uitgeschakeld, waaronder Michael van Gerwen in de eerste ronde (tegen Maik Kuivenhoven met 6-5 red.). Jan Dekker wist zijn eerste ponden van het jaar te pakken. Bij de laatste 32 wist Kim Huybrechts met 6-1 te winnen van Dekker. Dirk van Duijvenbode verloor ook bij de laatste 32, zijn landgenoot Derk Telnekes was met 6-3 te sterk. Telnekes verloor in de halve finales met 7-2 van James Wade, na overwinningen op o.a. Steve Beaton (6-5) en Dirk van Duijvenbode (6-2). Daarmee kende Telnekes een erg goed weekend met een plaats in de kwartfinale en halve finale.

Hoogtepunten
Naast Michael van Gerwen wisten Nathan Aspinall, Gary Anderson, Chris Dobey, Jermaine Wattimena, Jeffrey de Zwaan, Vincent van der Voort en Jamie Hughes hun eerste wedstrijd ook niet te winnen. De laatste 32 was het eindstation voor spelers als Rob Cross, Daryl Gurney, Mervyn King en John Henderson. De spelers die hiervan profiteerden waren Kim Huybrechts, Derk Telnekes, Luke Woodhouse en Keegan Brown. Huybrechts en Telnekes wisten de halve finales te bereiken, terwijl voor Woodhouse en Brown de kwartfinales het eindstation was.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

IJzersterke Ian White wint Players Championship 8, Telnekes beste Nederlander van het weekend