Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Keane Barry

IJzersterke Keane Barry duidelijk te sterk voor Meulenkamp

Vrijdagmiddag is de eerste European Tour van 2022 van start gegaan, de International Darts Open. In de zevende wedstrijd van de middagsessie liet Keane Barry weinig heel van Ron Meulenkamp. De Ier won met 6-2 van de Nederlander. Lees er hier meer over.

Het was Ron Meulenkamp die de eerste pijlen van de wedstrijd richting het bord gooide. Meulenkamp had in de eerste leg moeite met het vinden van triples. Met een 177-score zette hij 213 weg op dubbel 18, maar mocht niet meer terugkomen. Keane Barry gooide een 96-finish voor de break en verzilverde die break een leg later in 14 darts.

In de derde leg produceerde Barry twee maximale scores. Meulenkamp probeerde dat ook, maar gooide zich op 163 ‘dood’ met zijn tweede 180’er van de leg! Barry profiteerde en brak met een 82-finish naar 3-0. Ook deze break wist ‘Dynamite’ te verzilveren, in 14 darts werd het 4-0. In de vijfde leg kreeg Meulenkamp voor het eerst pijlen op de dubbel, maar er werd drie keer gemist. Barry bleef koel en kwam via dubbel 9 op matchpoint.

Toch gaf ‘The Bomb’ niet op. Met een 13-darter brak hij Barry en wist een leg later de break te verzilveren met een 121-finish voor 5-2. Daar bleef het bij voor Meulenkamp, Barry hield zijn eigen leg in 16 darts en daarmee stelde hij de 6-2 overwinning en een tweede ronde wedstrijd met Michael van Gerwen veilig.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Keane Barry: 95,85 / 54,5%
Ron Meulenkamp: 86,03 / 40%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *