Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Ijzersterke Noppert wint Nederlands onderonsje van Watimena

Zaterdagmiddag mocht Danny Noppert het in de één na laatste partij van de middag het opnemen tegen Jermaine Wattimena. Na een niet al te beste partij van Noppert gisteren in de eerste ronde zou hij nu hoogstwaarschijnlijk een hoger niveau moeten halen om “The Machine Gun” te kunnen verslaan.

Wattimena mocht de wedstrijd aanvangen en beide heren gooiden al direct een maximum (180 vs 177). Wattimena was eerder bij de dubbel en pakte in 14 darts de eerste leg. Noppert kwam langszij in 16 darts voor de 1-1. Noppert kreeg de eerste break kans van de wedstrijd maar miste vanaf 130 de bull waarop Wattimena wederom in 14 darts zijn leg behield. Noppert kwam ondanks drie gemiste dubbels toch eenvoudig op 2-2 in 16 darts.

De vijfde leg startte beide spelers met een 180, Wattimena stond na drie beurten op een finish (139) maar zag Noppert nog een 180 gooien waardoor die na drie beurten op 41 stond. Wattimena kon niet meer dan wegzetten en zag de sympathieke Fries in 11 darts de eerste break van de wedstrijd produceren en zo 3-2 voor komen waarbij Noppert inmiddels de 110 gemiddeld naderde. “Noppie” bleef sterk gooien en verzilverde de break in 14 darts voor de 4-2.

Wattimena, die ook ruim boven de 100 gemiddeld gooide, startte met een 180 in zijn eigen leg. Wattimena had het initiatief in deze leg maar zag Noppert met vierde 180 de druk op voeren. Wattimena miste vijf darts op de dubbels waarop Noppert de kans pakte en weer een break pakte in 14 darts en zo op matchpoint kwam. Noppert startte maar weer eens met en 180 en pakte gedecideerd de leg en de wedstrijd in 14 darts en mag het morgen gaan opnemen tegen Andy Hamilton of Peter Wright.

Gemiddeldes/finishpercentages
Noppert 108,96 (50% (6/12)
Wattimena 100,4 / 25% (2/8)

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *