Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Peter Wright - World Matchplay 2021

Ijzersterke Peter Wright wint World Matchplay 2021

Peter Wright heeft in Blackpool weer een titel aan zijn palmares mogen toevoegen. Na het WK, UK Open en EK was hij nu overtuigend de beste speler op de World Matchplay: Dimitri van den Bergh werd met 18-9 verslagen.

De meester tegen de leerling: Peter Wright tegen Dimitri van den Bergh. Een affiche om van te smullen en dat ook nog in de finale van de World Matchplay. Nadat Van den Bergh een aantal maanden bij Wright inwoonde won hij de World Matchplay van 2020, vanavond ging de Belg op jacht naar titelverdediging. ‘Snakebite’ leek echter de favoriet, zeker naar de wervelende show die hij gaf tegen Michael van Gerwen. Hoe wervelend die wedstrijd was, hoe matig deze partij begon. Wright startte nog wel met een 15-darter, maar de leg daarna was dramatisch. Van den Bergh miste vier pijlen op de dubbels, waarna Wright de leg in 20 pijlen won. Een 16-darter van de Schot volgde, waarna van den Bergh toch op het bord kwam. Het moest daarna ook 3-2 worden, maar wederom werden missers de Belg fataal.

Wright wervelt wederom

Met een 12-darter kwam ‘The Dreammaker’ geweldig uit de pauze. Toch was het Wright die de show stal. Hij begon nog rustig met een 14-darter, maar daarna volgden legs in 11, 14 en 12. Met een gemiddelde van 122 in deze sessie van vijf legs wervelde hij weer als vanouds. Dit leek echter van korte duur, want hij liet zich na de pauze meteen breken, en dit ook nog wel in 18 pijlen. Met een 12-darter verkleinde Van den Bergh het gat tot 8-4 en zo leek er weer een klein beetje hoop. Deze hoop was echter snel weg: met legs in 15 en 10 (!) pijlen racede Wright naar 10-4. Met een knappe 87-finish op de bull zorgde van den Bergh er nog wel voor dat het bij de derde onderbreking 10-5 kwam te staan.

Wright zonder problemen richting titel

Een 15-darter zorgde voor een goede hervatting voor Van den Bergh, die vol aan de bak moest wilde hij de titel nog pakken. Wright reageerde echter in 14 pijlen. Beide mannen bleven nu goed hun eigen legs houden, waardoor deze sessie met 3-2 naar de Belg ging. Wright hield de leiding van de wedstrijd nog steeds stevig in handen, de stand was ondertussen op 12-8 gekomen. Een leg later leek het verzet van Van den Bergh dan toch helemaal gebroken. Wright brak hem in 11 pijlen, waarna de Schot met een 15-darter de break ook verzilverde. Hierna ging het helemaal mis voor DVDB. Twee legs op rij miste hij meerdere pijlen op de dubbels (zes en drie), waardoor Wright twee keer een leg cadeau kreeg. De stand kwam op 16-8, ‘Snakebite’ had nog maar twee legs nodig. De eerste volgde meteen: met een 84-finish op de bull deed hij Van den Bergh nog maar weer een keer pijn. Met nog één leg benodigd volgde nog een totaal overbodige pauze. Van den Bergh kreeg zo de kans om zich nog even op te laden, om daarna met een 105-finish nog een leg te pakken. Veel deed dit Wright niet: de titel was een leg later een feit. Hij leek het in stijl te gaan doen met een 156-finish, maar nadat hij dubbel 18 net miste keerde hij een beurt later terug. ‘Snakebite’ maakte zo zijn woorden voorafgaand aan het toernooi waar: hij wint inderdaad de World Matchplay!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Dimitri van den Bergh: 100.88 / 27.27%
Peter Wright: 105.9 / 56.67%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *