Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Raymond van Barneveld - European Darts Matchplay 2023

IJzersterke Searle laat Van Barneveld kansloos bij terugkeer in Blackpool

Raymond van Barneveld is bij zijn terugkeer op de World Matchplay er niet in geslaagd om zijn openingspartij te winnen. Een ijzersterke Ryan Searle was hem met 10-4 de baas. Lees hier meer.

De heren troffen elkaar twee weken geleden ook al, toen op een Euro Tour in Trier waar Raymond van Barneveld met 6-5 won na gemiste matchdarts van beide heren. Van Barneveld mocht zijn terugkeer in Blackpool zelf beginnen en deed dat sterk, met een 14-darter hield hij zijn eigen leg. Nadat Ryan Searle zijn eigen leg in 15 darts hield, wist hij in de derde leg een 13-darter te produceren voor de eerste break van de partij. Dit volgde hij op met een 13-darter in zijn eigen leg en zo was het eerste verschil gemaakt; 3-1. De laatste leg voor de pauze ging via tops naar de Nederlander die zo de achterstand verkleinde tot één leg.

Searle loopt verder uit

Na een korte pauze ging de reeks 13-darters verder, Searle hield zijn eigen leg in 13 pijlen om vervolgens in 12 darts Van Barneveld opnieuw te breaken; 5-2. Dit keer kon de Engelsman de break niet verzilveren, Van Barneveld raakte dubbel 10 om in 15 pijlen gelijk terug te breaken naar 5-3. Searle antwoordde gelijk, met een 11-darter plaatste hij de derde break op een rij. Dit keer volgde ‘Heavy Metal’ het wel op met het winnen van zijn eigen leg, via dubbel 12 ging hij de pauze in met een ruime voorsprong; 7-3.

Searle eenvoudig langs Van Barneveld

Na de laatste pauze van de wedstrijd begon de Nederlander aan leg 11, maar met een beurt van slechts 45 liep hij meteen achter de feiten aan. Searle stond na 12 pijlen weer op een dubbel, die hij met één pijl uitgooide en voor nog een break zorgde. Met zijn vijfde 13-darter van de wedstrijd hield Searle ook zijn eigen leg om zo op matchpoint te komen; 9-3. Het leek in leg 13 al afgelopen te zijn, maar Searle miste verrasend genoeg vijf matchdarts. Hierdoor kon ‘Barney’ via dubbel 2 toch nog zijn eigen leg houden, maar een leg later maakte Searle het alsnog af. Via dubbel 18 verzekerde Searle zich van een ijzersterke 10-4 overwinning en blijft een naam om in de gaten te houden dit toernooi.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Ryan Searle: 105,19 / 47,6%
Raymond van Barneveld: 89,59 / 40%

Image courtesy of FOTO: Chris Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

IJzersterke Searle laat Van Barneveld kansloos bij terugkeer in Blackpool