Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

Ijzersterke start Van Gerwen: Rafferty is kansloos

Michael van Gerwen is de jacht op de Grand Slam of Darts-titel sterk begonnen. Nathan Rafferty werd in zijn openingswedstrijd met 5-2 verslagen.

Zijn nederlaag op het EK was een slippertje, op de Grand Slam of Darts moet het weer gaan gebeuren voor Michael van Gerwen. De Nederlander is traditioneel ijzersterk in de poule en lijkt het dit jaar ook wel met zijn tegenstander te treffen. Nathan Rafferty was dit eerste tegen wie hij het op moest nemen. De Noord-Ier startte brutaal met een 15-darter, maar van Van Gerwen counterde dit snel met legs in 15 (met 126-finish) en 16 pijlen.

Met nog een 15-darter breidde MVG zijn voorsprong uit, waarna Rafferty met een 120-finish wel zijn klasse toonde. De jonge Noord-Ier miste een leg later echter één pijl op dubbel 18 om de stand op gelijke hoogte te trekken: dit werd ook de enige kans die hij nog kreeg. Van Gerwen won de leg, waarna hij met een 13-darter de wedstrijd naar zich toe sleepte. Een sterke start van het toernooi voor de nummer drie van de wereld: ‘The Green Machine’ lijkt hongerig op jacht naar een nieuwe titel.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Michael van Gerwen: 101.58 / 83.3%
Nathan Rafferty: 87.97 / 33.3%

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *