Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Lourence Ilagan

Ilagan domineert bij terugkeer Asian Tour, ook Leung pakt titel

Lourence Ilagan en Man Lok Leung hebben bij de terugkeer van de Asian Tour de eerste twee titel gepakt. In Japan liet voornamelijk Ilagan weer zien dominant te zijn.

PDC Asian Tour 1

Na een afwezigheid van meer dan drie jaar keerde de Asian Tour vandaag dan eindelijk weer terug. In Kobe verschenen 148 spelers aan de oche: een enorme toename vergeleken met de 76 spelers die in 2019 het laatste toernooi speelden. Yuki Yamada wist met een gemiddelde van 100.2 meteen voor vuurwerk te zorgen in de eerste ronde, waarna Motomu Sakai precies hetzelfde deed in ronde twee. Ook Tomoya Goto noteerde een gemiddelde van boven de 100: de jonge Japanner haalde uiteindelijk zelfs de halve finale, waarin hij verloor van Man Lok Leung.

Lourence Ilagan was altijd al de koning van de Asian Tour en dit bewees hij bij de terugkeer meteen. ‘The Gunner’ stootte door naar de finale en noteerde een gemiddelde van 102.95 in zijn gewonnen halve finale tegen Nobuhiro Yamamoto (5-0). Man Lok Leung, vorig jaar kwartfinalist op het WK voor jeugd, maakte echter net zoveel indruk. De speler uit Hongkong kwam in de finale met 3-1 achter, maar liet daarna zijn klasse zien. Met legs in 15, 14, 14 en 11 gaf hij Ilagan het nakijken en greep hij de titel.

PDC Asian Tour 2

De PDC maakte vorig jaar bekend dat er maar liefst 24 toernooien worden gehouden in 2023, waarvan drie per weekend. Op de zaterdag staan er zo twee toernooien gepland. Mikuru Suzuki, twee weken geleden zeer succesvol op de Women’s Series, liet zich ook hier zien. Met een plek in de kwartfinale zal ze uiteindelijk tevreden moeten zijn, want Jun Matsuda was hierin met 4-2 te sterk. Man Lok Leung leek ook hier op weg naar een goede uitslag, maar gemiste matchdarts tegen George Nishitani lieten hem stranden bij de laatste 16.

Voor Ilagan was wel duidelijk dat de terugkeer van de Asian Tour een zegen was. De Filipijn gooide zich weer met gemak naar een plek in de finale. Dit keer was een Japanner zijn tegenstander: Motomu Sakai. Op basis van zijn spel over de hele dag leek hij het Ilagan lastig te kunnen gaan maken, maar de stand kwam al snel op 3-0 in het voordeel van de Filipijn. Sakai haakte nog aan, maar moest toezien hoe Ilagan met een gemiddelde van 97.7 de titel greep. ‘The Gunner’ lijkt ook nu Azië weer in zijn greep te hebben.

Uitslagen

PDC Asian Tour 1
Kwartfinales
Nobuhiro Yamamoto 4-2 Attapol Eupakaree
Lourence Ilagan 4-1 Tomoya Tsumura
Man Lok Leung 4-2 Jun Matsuda
Tomoya Goto 4-1 Shingo Enomata

Halve Finales
Lourence Ilagan 5-0 Nobuhiro Yamamoto
Man Lok Leung 5-1 Tomoya Goto

Finale
Man Lok Leung 5-3 Lourence Ilagan

PDC Asian Tour 2
Kwartfinales
Lourence Ilagan 4-0 Toru Suzuki
Jun Matsuda 4-2 Mikuru Suzuki
Motomu Sakai 4-3 George Nishitani
Keita Ono 4-3 Edward Shoji Foulkes

Halve Finales
Lourence Ilagan 5-3 Jun Matsuda
Motomu Sakai 5-3 Keita Ono

Finale
Lourence Ilagan 5-2 Motomu Sakai

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *