Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Lourence Ilagan - PDC World Championship 2023

Ilagan wint eindelijk weer, Toylo en Azemoto breiden voorsprong uit

Hij moest er meer dan een jaar op wachten, maar Lourence Ilagan heeft in Maleisië weer een titel op de Asian Tour gewonnen. Alexis Toylo en Ryusei Azemoto deden dit ook en vergrootten hun voorsprong.

Waar Lourence Ilagan jaren de Asian Tour domineerde, vielen de resultaten de afgelopen 12 maanden wat tegen. Ondanks dat hij vorig jaar wel als eerste eindigde op het Aziatische circuit wist hij al sinds 29 april 2023 geen titel meer te winnen. Deze droogte kost hem een plek op de World Cup (waar Christian Perez een koppel gaat vormen met Alexis Toylo), maar ook het WK leek nu in gevaar. In Maleisië zette hij dit recht: door in de finale van het eerste toernooi van het weekend af te rekenen met Alexis Toylo schoot hij omhoog op de ranglijst. ‘The Gunner’ mocht zo voor de tiende keer in zijn carrière zegevieren op de Asian Tour.

Alexis Toylo stond al op eenzame hoogte en kon dus moeilijk nog stijgen, maar de Filipino greep ook dit weekend weer een titel. Al voor de vijfde (!) keer dit jaar was hij de beste, dit keer door rivaal Paolo Nebrida te verslaan in de finale. Als nummer één van Azië mag hij zijn debuut gaan maken op de World Cup of Darts. Ook Ryusei Azemoto mag zijn land gaan verdedigen op het prestigieuze landentoernooi. De Japanner won in de Filipijnen al twee titels en voegde daar op zondag nog één aan toe. Waar alle ogen vanuit Japan dit jaar op Tomoya Goto waren gericht, is het juist Azemoto die de spotlights grijpt.

Resultaten

Asian Tour 10
Kwartfinales
Alexis Toylo 4-3 Lok Yin Lee
Sandro Eric Sosing 4-2 Keita Ono
Pupo Teng Lieh 4-1 Tengku Shah
Lourence Ilagan 4-0 Sonny Balagat

Halve Finales
Alexis Toylo 5-4 Sandro Eric Sosing
Lourence Ilagan 5-2 Pupo Teng Lieh

Finale
Lourence Ilagan 5-2 Alexis Toylo

Asian Tour 11
Kwartfinales
Alexis Toylo 4-2 An Sheng Lu
Jia Xing Phung 4-2 Sonny Balagat
Paolo Nebrida 4-2 Ryusei Azemoto
Tomoya Goto 4-1 Lourence Ilagan

Halve Finales
Alexis Toylo 5-1 Jia Xing Phung
Paolo Nebrida 5-2 Tomoya Goto

Finale
Alexis Toylo 5-2 Paolo Nebrida

Asian Tour 12
Kwartfinales
Ryusei Azemoto 4-2 Keita Ono
Lourence Ilagan 4-1 Zulrizan Azdan
Reynaldo Rivera 4-2 Ryan Condat
Man Lok Leung 4-3 Tomoya Goto

Halve Finales
Ryusei Azemoto 5-3 Lourence Ilagan
Reynaldo Rivera 5-1 Man Lok Leung

Finale
Ryusei Azemoto 5-0 Reynaldo Rivera

Stand

Na wederom een sterk weekend heeft Alexis Toylo zijn voorsprong alleen maar verder uitgebreid. Theoretisch kan hij het WK nog mislopen, maar halverwege het seizoen lijkt hij zich al op te kunnen gaan maken voor de reis naar Londen in december. Lourence Ilagan stijgt door zijn titel naar plek vier, terwijl Ryusei Azemoto plek twee nu stevig in handen heeft.

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *