Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jonny Clayton

Indrukwekkende Clayton eerste Premier League finalist

De eerste halve finale van de Premier League 2021 zou gaan tussen Jonny Clayton en de winnaar van de groepsfase, Michael van Gerwen. Clayton heeft een prima record tegen Van Gerwen, die, na zijn zesde plaats van vorig jaar, uit is op revanche.

Van Gerwen niet sterk genoeg in eigen legs

Door de nummer 1 positie in de ranglijst van Van Gerwen, mocht hij de eerste halve finale beginnen. Dit deed ‘Mighty Mike’ prima, door meteen met een 108 finish de eerste leg te pakken. “Goed voorbeeld doet volgen”, moest Clayton hebben gedacht, want met een keurige 127 finish wist ook Clayton zijn leg te behouden. De Welshman kreeg een pijl om voor de eerste break te zorgen, maar het was Van Gerwen die zijn leg wist te houden met een 17-darter. Ook Clayton liet zich niet breken. Met een 14-darter bracht hij de stand terug tot 2-2. Vanaf 88 maakte Clayton volledig de verkeerde keuze, maar deze keuze pakte goed uit. Met Van Gerwen op tops begon Clayton met een trippel 16, vervolgde met een gemiste tops, maar met een rake dubbel 10: 3-2. Lang kon Clayton niet genieten van zijn break voorsprong, want met een 12-darter zorgde Van Gerwen voor de re-break. Na een slippertje van Van Gerwen op tops, zorgde Clayton voor de derde break op rij, met een 17-darter. Na deze break liet Van Gerwen weer even zijn klasse zien. Clayton miste 121 op dubbel 14, waarna Van Gerwen genadeloos toesloeg door 140 uit te gooien met 2 keer tops. Van Gerwen speelde prima in de legs die Clayton mocht beginnen, maar verzuimde te vaak om zijn eigen legs binnen de 5 beurten op 0 te staan. Dit bleek ook in leg 9 het geval. Van Gerwen miste vanaf 72, Clayton miste niet vanaf 70 en de stand werd 5-4 in het voordeel van Clayton. Deze break werd wel verzilverd door de stucadoor uit Wales. Met een 13-darter zorgde Clayton voor een 6-4 voorsprong en gingen beide heren de onderbreking in.

Clayton herpakt zich

Na de onderbreking was het zaak voor Van Gerwen om meteen scherp te beginnen. Dit deed de Vlijmenaar prima, door meteen te beginnen met een 11-darter. Ook leg 12 was een prooi voor Van Gerwen. Met een 15-darter zorgde de Nederlander voor de break een een 6-6 tussenstand. Van Gerwen zou ook de derde leg op een rij weten te winnen. Met een keurige 88 finish kwam ‘Mighty Mike’ weer eens op voorsprong: 7-6. Na 3 legs was het voor Clayton weer eens tijd om een leg te pakken. Met een 15-darter zorgde de ‘The Ferret’ voor de gelijkmaker. Vanaf deze veertiende leg moest een best of 5 gaan uitmaken wie de eerste finalist zou worden. Van Gerwen mocht deze beginnen en deed dit met verve. Met een 14-darter kwam hij op een 8-7 voorsprong. Ook Clayton bleef ijzig kalm en zorgde met een 15-darter voor wederom een gelijke stand. Het was wachten op de eerste fout en Van Gerwen leek deze te maken. ‘Mighty Mike’ gooide een matige leg en Clayton profiteerde maximaal door met een 11-darter op matchpoint te komen. ‘The Ferret’ bleef ook in de laatste leg indrukwekkend spelen. Met een 121-finish in 12 darts schakelde hij Van Gerwen uit en mocht Jonny Clayton zich gaan opmaken voor de finale van de Premier League of Darts 2021!

Gemiddeldes/dubbelpercentages
Michael van Gerwen: 101,97 / 57,14%
Jonny Clayton: 103,25 / 62,50%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *