Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dimitri van den Bergh

Indrukwekkende Van den Bergh verslaat Clayton

Deze vrijdagavond stonden de 4 wedstrijden op het programma voor een plek bij de laatste 8 van de Grand Slam of Darts. Dimitri van den Bergh maakte indruk in de eerste partijen van de Grand Slam met hoge gemiddelden en 2 gemiste 9-darters. De winnaar van groep H mocht het gaan opnemen tegen Jonny Clayton, die tweede werd in groep G.

Van den Bergh schiet uit de startblokken

Een duel tussen de winnaar van de World Matchplay en de winnaar van de World cup, kon niets anders dan vuurwerk opleveren. Van den Bergh mocht de partij beginnen en deed dit uitstekend. Met een 12-darter gaf Van den Bergh een duidelijk signaal af, maar ook Clayton was direct bij de les. De Welshman pakte de tweede leg met een 14-darter via de dubbel 16. Ook leg 3 was in no-time voorbij. Van den Bergh knalde er zijn derde 180 score in en had aan 12 pijlen voldoende om de legwinst veilig te stellen. Ondanks een 180 score van Clayton zou de vierde leg de eerste break van de wedstrijd opleveren. Clayton kreeg 120 niet van het bord, waarna Van den Bergh met zijn eerste pijl de dubbel 18 raakte. Toch kon Van den Bergh zijn break niet verzilveren. Met een 60 finish ging de vijfde leg naar Clayton en gingen de spelers de pauze in met een 3-2 tussenstand in het voordeel van Van den Bergh.

Clayton kan geen vuist maken

Clayton begon de tweede sessie, maar zag Van den Bergh snel uitlopen na 2 keer een 180 score. Met een 12-darter was de derde break op een rij een feit en had Van den Bergh de schade direct hersteld. De Belg leek niet te kunnen missen, want ook leg 7 ging in een vlot tempo naar Van den Bergh, die een 13-darter produceerde voor een 5-2 voorsprong. Ook in leg 8 leek Van den Bergh op een break af te stevenen, ware het niet dat hij 5 pijlen op de dubbel miste. Clayton profiteerde en wist zijn achterstand toch nog terug te brengen naar 5-3. Van den Bergh miste ook in leg 9 veel pijlen op de dubbel, maar hij wist de leg toch te pakken. Door de dubbel 1 te raken kwam de Belg op een 6-3 voorsprong. In de laatste leg voor de tweede onderbreking kreeg Clayton 1 dart om zijn leg te behouden, maar de dubbel 20 werd -gemist. Van den Bergh stond op 50 te wachten en profiteerde. Met een voorsprong voor Van den Bergh leek het gat te zijn geslagen door de Belg.

Van den Bergh maakt het af

Sessie 3 werd geopend door Van den Bergh, die de elfde leg bijna spectaculair afsloot. Vanaf 161 werd de bulls-eye op- het ijzer gemist, maar vanaf 25 was het alsnog raak voor de Belg. Met een 8-3 voorsprong had Van den Bergh nog maar 2 legs nodig om zich te plaatsen voor de laatste 8. De Belg leek de wedstrijd snel te willen afsluiten, want in leg 12 was het een 13-darter die Van den Bergh op matchpoint zette. In de daaropvolgende dertiende leg kreeg Van den Bergh dan ook daadwerkelijk zijn eerste matchdart. Vanaf 110 werd de dubbel 16 geraakt en was Dimitri van den Bergh zeker van een plek bij de laatste 8 op de Grand Slam of Darts!

Gemiddeldes/dubbelpercentages
Dimitri van den Bergh: 103,61 / 40%
Jonny Clayton: 88,53 / 42,86%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *