Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Indrukwekkende Van Gerwen laat Anderson kansloos en bereikt vierde WK finale

De WK finale is bekend! Michael Smith gaat het opnemen tegen Michael van Gerwen. Lees hier een wedstrijdverslag terug van de halve finale tussen Michael van Gerwen en Gary Anderson. 

Het tweede semi-finale feest van de avond was voor veel mensen de ideale droomfinale voor dit WK. Vanwege de rangorde van de Schot bevindt dit feest zich echter al in de halve finale. De sfeer is goed bij de opkomst. Ondanks het feit dat er al een grote wedstrijd is geweest, merk je bij het publiek dat dit de wedstrijd van de avond moet zijn!

Van Gerwen heeft de bull achter de schermen gegooid, zodat hij de wedstrijd kan beginnen. Beide heren beginnen hier heel goed, Anderson gooit de eerste 180 en Van Gerwen blijft niet achter en gooit ook de eerste 180 in! Uiteindelijk is het Anderson die weet te breken met een mooie afwerking van de bull. Echter, Anderson valt evenzeer wat weg, dus Van Gerwen breakt meteen. Beide mannen gooien dan weer goed en houden hun eigen leg. Van Gerwen rent dan gemakkelijk weg in zijn eigen leg met een 180. Hij komt echter bijna in de problemen bij Anderson op 44 hij mist zijn eerste 2 pijlen op de tops, maar de derde vliegt nog steeds naar binnen voor de eerste set.

In het begin van set twee begint al snel duidelijk te worden dat Anderson zijn eigen game nog niet kan spelen. Hij heeft veel afzwaaiers in 1 en 5. Desondanks krijgt hij 3 pijlen op dubbele 18 voor de eerste leg van de set, maar hij weet ook niet toe te slaan. Het vertrouwen van Van Gerwen lijkt te groeien en gooit 69 met zijn laatste pijl op de tops. Van Gerwen is dan in Gary aan de finish en opnieuw heeft hij genoeg van een 80 finish en 2-0 op zijn laatste pijl.

In de derde set gaat het eigenlijk op dezelfde manier door. Van Gerwen scoort weg en mist geen dubbels. Hij pakt het eerste leg op zonder een dubbel te missen. En ook de tweede keer is MVG opnieuw op een dubbel en dit keer gooit hij met zijn laatste de bull voor een 2-0 voorsprong. Van Gerwen is geweldig om te scoren en Anderson komt eenvoudigweg niet in de buurt van de man uit Vlijmen. Van Gerwen pakt de 3e set 3-0 door 74 in 2 darts te gooien.

Anderson begint deze keer goed aan zijn eerste tijd in de 4e set. Hij staat op 81 na 9 darts maar kan de dubbele 13 niet vinden. Van Gerwen lijkt vanavond niets te willen missen. Omdat hij 87 in 12 pijlen gooit voor nog een break. Anderson scoorde continu te kort en in combinatie met de sterke finish van Van Gerwen laat hij hem ook geen kans. Van Gerwen houdt zijn eigen leg in 13 darts voor 2-0. Anderson gooit vervolgens een goede 11-darter om zijn eigen been te houden. Maar komt niet in de buurt van de MVG die een 4-0 voorsprong heeft.

Het wordt al snel duidelijk dat Anderson de strijdbijl begroef. Waar hij voor het eerst een eind kon maken in de leg van MVG, blijft hij nu ver weg. Ook in de leg van Anderson is Van Gerwen sneller bij een finish en opnieuw maakt MVG het af. Van Gerwen mist een paar dubbels voor 5-0, maar vindt uiteindelijk de dubbel 1 om het dubbel te gooien.

De ontspanning lijkt te hebben geslagen met zowel Van Gerwen en Anderson. Van Gerwen begint minder te gooien en Anderson is meer ontspannen met het gooien van de triples. Hij pakt gemakkelijk een 2-0 voorsprong. Hierna neemt Van Gerwen opnieuw de focus en gooit twee 12-darters. Anderson pakt de beslissende leg en voorkomt een whitewash.

Anderson gaat vervolgens goed door en pakte de eerste leg. Vanaf dat moment lijkt hij weer te gaan forceren, dus mist hij handen vol dubbels. Van Gerwen kan dus opnieuw terug breaken en op gegeven komt hij op 2-1 in de zevende set en dan lijkt de wedstrijd klaar. Van Gerwen gooit uiteindelijk een 90-finish voor de wedstrijd met bull en tops.

Gemiddeldes/Finishpercentages:
Michael van Gerwen: 104,76 / 50%
Gary Anderson: 97,98 / 24,14%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *