Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Peter Wright

Indrukwekkende Wright wint EK Darts

Met indrukwekkend spel, zowel scorend als finished, heeft Peter Wright zijn eerste EK gewonnen. In de finale rekende hij ruim af met James Wade, het werd 11-4.

Peter Wright en James Wade zijn twee grote namen in de geschiedenis van het darten, maar toch speelde ze nooit eerder tegen elkaar in een finale op TV. Dit EK was dus de eerste keer, en beide mannen lieten tijdens dit toernooi zien dat ze in bloedvorm verkeren. Wright tikt de gemiddeldes van 100+ met gemak aan, Wade lijkt zijn perfecte timing in wedstrijden ook weer te vinden. De Schot mocht aan de wedstrijd beginnen en met een 13-darter deed hij dit uitstekend. Nog een leg in dit aantal pijlen en de eerste break stond ook al op het bord, waarna een 15-darter in zijn eigen leg volgde. Met een 15-darter deed Wade wat terug, maar Wright zorgde er met ook een leg in precies vijf beurten voor dat het 4-1 bij de eerste pauze stond.

Wade verzilvert break niet

Wade kwam uitstekend uit de pauze. Hij hield zijn eigen leg nog in 16 pijlen, maar met een 121-finish voor een 12-darter brak hij Wright. Een leg later was hij echter niet in 18 pijlen uit, waardoor hij de break weer terug gaf aan Wright. De Schot stoomde door met een 13-darter een leg later en kwam op 6-3. Wade wist nog wel zijn eigen leg te houden, maar met een 6-4 stand gingen beide mannen de onderbreking in.

Stoomtrein Wright dendert door

Als een komeet begon Wright aan de derde sessie. In de eerste leg na de pauze gooide hij zes perfecte pijlen, een leg later zelfs zeven. Uiteindelijk werden de legs in 12 en 11 pijlen afgerond. James Wade leek gebroken en begon daarna ook dubbels te missen. Wright kon zo in een matige leg toch zijn leg houden, 20 pijlen kreeg hij ervoor. De stand kwam op 9-4 en de wedstrijd leek maar één kant op te gaan, en dat was de kant van Wright. ‘Snakebite’ besloot er nog even een show van te maken met twee mooie finishes. Eerst gooide hij een 143-finish nadat Wade twee dubbels miste, de titel werd gepakt met een mooie 125-finish op tops. Na de Masters zijn tweede titel dit jaar en zijn derde ranking titel in zijn carrière.

Peter Wright: 104.33 / 42.31%
James Wade: 95.28 / 30.77%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *