Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search

INTERVIEW – Christian Kist: “Ik wil de Krembassy weer winnen en zal er alles aan doen mijn tourcard te behouden”

Zaterdag 6 juli a.s. begint voor de vierde keer de Krembassy in het Twentse Vroomshoop. Steeds meer topspelers weten de weg te vinden naar de thuishaven van titelverdediger Christian Kist. Darts Actueel sprak exclusief met PDC-speler Christian Kist over zijn kansen op prolongatie van de titel en hoe het met hem zelf gaat.

Krembassy
Christian Kist, voormalig wereldkampioen in 2012 (BDO) neemt voor de vierde deel aan de Krembassy. Kist laat er geen gras over groeien en neemt alleen genoegen met een titel geeft hij aan, het liefst in de finale tegen een teamgenoot van Kremer. Kist verteld dat het niveau steeds hoger wordt en het steeds lastiger wordt om je te plaatsen voor de Krembassy. Als we het over de favorieten hebben ziet Kist toch met name PDC spelers zoals Ron Meulenkamp en Vincent Kamphuis als favorieten. “En vlak Dennie Olde Kalter niet uit, die is altijd sterk op toernooien en heeft de Krembassy ook al eens gewonnen” zegt Kist.

Kist zelf vreest voor niemand, zo geeft hij aan en gaat met vertrouwen het toernooi in. Op het eerste oog lijkt Kist in de lastigste kant van de sheet te zitten met spelers als Olde Kalter, Meulenkamp en Kamphuis maar Kist geeft aan daar geen probleem mee te hebben en er voor te gaan. Mocht hij de titel niet pakken dan hoopt hij dat één van zijn teamgenoten Michael Stoeten of Bennie Gerrits de titel kan pakken. Beide spelers zijn in vorm (Stoeten won vorige week nog het toernooi in Nieuw Buinen waarin hij in de halve finale met sterk spel Dennie Olde Kalter versloeg red.) waarbij Kist in Bennie Gerrits een gevaarlijke outsider ziet.

Al met al verheugd Kist zich om weer aan de oche te verschijnen bij Café Kremer en zal hij maandag 8 juli omstreeks 22.00 uur zijn eerste partij gooien tegen Martijn Mijnheer of Julian Drenthen voor een plaats bij de laatste 16.

Carrière Christian Kist
Met Kist zelf gaat het goed zegt hij. Het laatste 1,5 jaar heeft hij vrij weinig last van zijn blessure (jicht red.), af en toe speelt zijn schouder nog wel eens op zoals vorige week maar Kist zelf zegt dat dat op zich geen belemmering mag zijn. Het niveau gaat volgens hem de laatste tijd ook omhoog, afgezien van vorige week waarin Kist in twee kwalificaties voor Euro Tours werd uitgeschakeld in de eerste en tweede ronde. Hij gooit vaak tussen de 90 en 100 gemiddeld en dat heb je wel nodig om verder te komen zegt Kist. Alleen de resultaten vallen nog enigszins tegen.

Darts Actueel wil dan ook graag weten hoe Kist er tegenaan kijkt wat betreft zijn tourcard. Kist heeft jaren rond de 38e plaats op de wereldranglijst gebivakkeerd, maar zakt nu gestaag en staat momenteel op de wereldranglijst op plek 62 en de beste 64 hebben recht op een tourcard. “Ik ben daar nog niet echt mee bezig geweest. Maar ik zit inderdaad op het randje maar zal er alles aan doen mijn tourcard te behouden. Er zijn nog 12 vloertoernooien en 3 Euro Tours dus er kan nog van alles gebeuren. Mocht ik toch buiten de top 64 vallen en mijn tourcard kwijt raken dan zal ik de Q-school gaan gooien in de hoop daar alsnog een tourcard te pakken. Mocht dat niet lukken dan zal ik serieus over de toekomst na gaan denken en misschien zelfs wel stoppen bij de PDC.

Als Darts Actueel aangeeft dat de wijzigingen die door de PDC zijn doorgevoerd ook niet echt gunstig zijn, beaamd Kist dat. “De laatste jaren worden er door de PDC steeds meer wijzigingen doorgevoerd die vrijwel altijd ten nadele zijn voor de Europese spelers. Het wordt zo steeds moeilijker om als Europese speler je te kwalificeren voor allerlei toernooien en zodoende je plaats te behouden op de wereldranglijst, maar opgeven zal ik nooit!” besluit een strijdvaardige Kist.

Darts Actueel wenst Christian Kist veel succes bij de Krembassy en met het behouden van zijn tourcard.

Alles over de Krembassy zal te volgen zijn bij Darts Actueel!

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

INTERVIEW – Christian Kist: “Ik wil de Krembassy weer winnen en zal er alles aan doen mijn tourcard te behouden”