Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Sergio Krassen

INTERVIEW: Krassen, Nederlander én darter voor Italië

Hij spreekt gewoon de Nederlandse taal, maar draagt een polo met de Italiaanse vlag. Sergio Krassen heeft één droom: uitkomen voor Italië op de World Cup of Darts. De weg hier naar toe is moeilijk, maar niet onmogelijk. De Nederlandse Italiaan behoort nu al tot de beste darters van Italië. Darts Actueel sprak met hem op het WDF Lakeside kwalificatietoernooi in Assen.

Darters uit Italië zijn een zeldzaamheid. Er stond nog nooit een Italiaan op het PDC WK, terwijl Fransesco Raschini pas dit jaar de eerste Italiaan wordt op Lakeside. Ook op de World Cup of Darts, het WK voor landenteams georganiseerd door de PDC, wist het Italiaanse team in acht jaar geen wedstrijd te winnen.

Sergio Krassen wil de uitzondering worden. Hij wil onderdeel zijn van de opkomende Italiaanse dartcultuur en het land op de dartkaart zetten. In 2021 speelde de 32-jarige Italiaan Q-School, Challenge Tour en was hij actief op het WDF-circuit. Grote successen bleven uit, maar veel ervaring is opgedaan. Zo is Krassen de beste Italiaan op de Challenge gebleken, en liet alleen Raschini voor zich eindigen op de wereldranglijst van de WDF.

De Italiaanse roots spelen een belangrijke rol in de carrière van Krassen. Hij heeft een dubbel paspoort en wil met zijn (toekomstige) prestaties zijn Italiaanse moeder eren. Ook is hij realistisch: ‘sportief gezien heb ik meer kans om voor Italië uit te komen.’

Krassen kijkt terug op het jaar 2021: ‘Je merkt dat je echt stappen maakt. En wat ik echt mooi vind is dat er mensen naar je toe komen die je totaal niet kent en vertellen dat ze jouw resultaten hebben gevolgd.’

Het Italiaanse avontuur van Sergio Krassen wordt naar alle waarschijnlijkheid hervat op Q-School. Zal hij de eerste Italiaanse tourkaarthouder kunnen worden?

Bekijk het volledige interview hier:

Image courtesy of FOTO: Jos Groen Fotografie
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.