Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Ron Meulenkamp

INTERVIEW – Ron Meulenkamp: ‘Tevreden over eerste ronde Krembassy, doel top 32 Order of Merit’

Afgelopen dinsdag speelde debutant Ron Meulenkamp zijn eerste ronde partij op de Krembassy tegen aankomend talent Kevin Lasker. Darts Actueel sprak Ron voor én na de wedstrijd over de Krembassy en zijn eigen carrière.

Krembassy
Voor Ron Meulenkamp was het de eerste keer dat hij deelnam aan de Krembassy. Meulenkamp had alleen maar positieve verhalen gehoord over, met name de organisatie van de Krembassy en aangezien het nu enigszins rustig is met de PDC-toernooien kon Meulenkamp een gaatje vrij houden in zijn agenda voor de Krembassy. Meulenkamp ziet het als een mooie ervaring en als een goede training.

Meulenkamp moest de eerste wedstrijd zoals gezegd aantreden tegen jeugdtalent Kevin Lasker. Meulenkamp had wel eens van Lasker gehoord maar kende hem persoonlijk niet. Meulenkamp: “Ik ben natuurlijk zelf jeugdspeler geweest en weet hoe het werkt en het is alleen maar mooi als er jeugd doorstroomt, dat is alleen maar goed voor de dartsport.” Wat verwacht ‘The Bomb’ zelf van het toernooi?. “Ik sta er hetzelfde in als Christian Kist, ik ben alleen maar tevreden als ik hier win maar dat zal lastig worden. Ook omdat ik bijvoorbeeld Kist al snel in het toernooi (kwartfinale red.) tegen kan komen.”

Als Darts Actueel Meulenkamp vraagt naar de favorieten voor de titel in Vroomshoop heeft Meulenkamp twee favorieten. “Ik zie Olde Kalter en Kist toch wel als de grote concurrenten. Kamphuis nu niet direct, die kan machtig veel maar dat komt er nu even niet uit met zijn huidige vorm, maar die komt wel weer terug.”

Carrière Meulenkamp
Hoe kijkt Meulenkamp terug op zijn prestaties in 2019 tot zover? “Ik heb de stijgende lijn te pakken en het ziet er steeds beter uit. Ben denk ik op de goede weg maar het kan nog wel beter. Ik moet vooral werken aan mijn constantheid, ik win soms van de beste spelers in de wereld en kan soms een half uur later weer gaan zitten tegen mindere spelers. Het heeft ook veel met ervaring te maken en ik merk dat als ik vaker in die situaties kom ik tegen mezelf zeg dat ik moet leren van die feiten en vaak gaat het dan later weer wat beter”.

Als doel voor de rest van 2019 geeft Meulenkamp aan dat hij dit jaar nog een goed Wereldkampioenschap en Players Championschip Finals wil spelen en wil zich nog graag proberen te plaatsen voor de World Series of Darts Finals, zo geeft hij aan. Een goed WK is voor Meulenkamp als hij het niveau haalt wat hij graag wil halen, hoe ver hij dan komt ziet hij dan wel. Vooral niveau halen is het devies.

Als Meulenkamp aan het eind van het jaar terug kijkt, wanneer is hij dan tevreden met zijn prestaties van 2019? “Het doel op de langere termijn is de top 32 halen van de Order of Merit. Maar ik ben vooral nog steeds bezig met mezelf te ontwikkelen op fysiek en mentaal gebied. Ik ben natuurlijk heel veel afgevallen maar dat houdt ook in dat je heel veel energie kwijt raakt als je niet goed op let met je voeding. En ik heb ook nog regelmatig gesprekken met een mental coach om te kijken naar zaken waar ik zelf niet aan gedacht heb. Mensen van buitenaf hebben soms een frisse kijk erop en kunnen je daarin adviezen geven waar je zelf niet aan denkt”.

Het schijnt soms nog wel eens in de dartwereld als taboe te worden gezien maar Meulenkamp is daar duidelijk over. “Ik weet dat er wel meer spelers gebruik maken van extern mensen die daar gesprekken mee hebben maar het is aan een ieder of die daar voor uit wil komen”.

Darts Actueel wilde als laatste nog graag van Meulenkamp weten wie hij als echt talent ziet of wie hij in de nabije toekomst omhoog ziet komen op de Order of Merrit. “Het zullen vooral de jongens zijn die nu het eerste jaar bezig zijn en nog niets te verdedigen hebben zoals Durrant en Hughes, dat zijn echte kanonnen. Aspinal natuurlijk ook maar die moet nu wel constant worden anders heeft die over een twee jaar een probleem als hij alles moet verdedigen”.

Aftermatch interview;
Darts Actueel wilde graag van Meulenkamp weten hoe hij dacht over zijn eerste partij die hij dinsdag won tegen Kevin Lasker. “Ging opzich wel redelijk, wilde lekker mijn eigen spel spelen en een hoog gemiddelde halen maar in het begin ging het al niet echt lekker. Ik miste een hoop dubbels en pakte te weinig 140’s. Gooide wel steeds de 100 scores maar niet de scores die ik wilde. Maar al met al ging het wel aardig en ben ik de partij winnend door gekomen (3-0 in sets red.) en daar gaat het uiteindelijk om”.

Darts Actueel wenst Ron Meulenkamp nog veel succes tijdens de Krembassy 2019!

Alle verdere informatie over de Krembassy is hier te vinden.

Image courtesy of FOTO: Jos Groen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

INTERVIEW – Ron Meulenkamp: ‘Tevreden over eerste ronde Krembassy, doel top 32 Order of Merit’