Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jacob Taylor

Jacob Taylor wint laatste toernooi, Norman Jnr naar WK

Afgelopen nacht werd in Cambridge in Ontario het laatste CDC Tour toernooi van het jaar gespeeld. Jacob Taylor pakte zijn allereerste titel, terwijl John Norman Jnr zich op mag maken voor zijn debuut op het WK. Lees hier meer.

Hoe verging de dag?

CDC Tour 6 ging van start met 29 spelers. In de eerste ronde stond er meteen een kraker op het programma, de nummer 3 Jacob Taylor trof de nummer 4 David Cameron. Beide spelers gooiden een gemiddelde van 90+, maar het was Taylor die won. Een ronde later werd ook Jim Long verslagen met 5-3 en stond zo ‘The Truth’ voor de derde keer dit weekend in de kwartfinales. Een WK-ticket kon hij niet meer pakken, John Norman Jnr won ook zijn eerste twee wedstrijden wat genoeg was voor kwalificatie. In de kwartfinales werd Norman Jnr echter voor het eerst dit weekend verslagen, Dave Richardson won in een beslissende leg.

In de halve finales wist Taylor met duidelijke cijfers Kiley Edmunds te verslaan (6-1) en stond zo in zijn tweede finale van het seizoen. Daarin mocht hij het opnemen tegen Matt Campbell, hij versloeg Richardson met 6-3. In de finale ging het lang gelijk op. Bij een 3-3 tussenstand produceerde Taylor een 11- en 12-darter en kwam zo op 5-3 voorsprong. Een leg later brak Campbell echter meteen terug met een 90-finish. In de tiende leg kreeg Campbell de kans op 5-5, maar miste twee pijlen op de dubbel. Taylor profiteerde en pakte in 16 darts zijn allereerste CDC-titel!

Order of Merit

John Norman Jnr wint de Canada CDC Tour 2021 door van de 6 finales in 3 finales te komen. Daarvan wist de Canadees er twee te winnen en daardoor zullen we hem later dit jaar terug zien op het PDC WK. Jacob Taylor eindigt als tweede, net voor Matt Campbell.

1. John Norman Jnr 64
2. Jacob Taylor 60
3. Matt Campbell 56
4. David Cameron 44
5. Dave Richardson 44
6. Kiley Edmunds 38
7. Jeff Smith 36
8. Jim Long 32

CDC Continental Cup

Op 20 november staat het laatste CDC-toernooi van het jaar op het programma, de CDC Continental Cup. In New York strijden 8 Amerikanen en 8 Canadezen voor de titel en een plaats op de US Darts Masters van 2022. De loting ziet er als volgt uit:

Danny Lauby vs Jim Long
David Cameron vs Seth Steffano
Jacob Taylor vs Jules van Dongen
Gary Mawson vs Kiley Edmunds
John Norman Jnr vs Adam Sevada
Chuck Puleo vs Dave Richardson
Leonard Gates vs Jeff Smith
Matt Campbell vs Kevin Luke

Uitslagen

Kwartfinales
Matt Campbell 6-1 Oliver Jones
Dave Richardson 6-5 John Norman Jnr
Jacob Taylor 6-2 Jason Roker
Kiley Edmunds 6-3 Shaun Narain

Halve finales
Matt Campbell 6-3 Dave Richardson
Jacob Taylor 6-1 Kiley Edmunds

Finale
Jacob Taylor 6-4 Matt Campbell

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *