Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jacques Nieuwlaat

Jacques Nieuwlaat: ‘Er kunnen 2000 spelers mee gaan doen aan de World Masters’

Begin januari werd bekend gemaakt dat de eerste editie van WDF World Masters zal gespeeld worden in Assen, van 2 t/m 5 december. De Inside the WDF Podcast sprak Jacques Nieuwlaat over de World Masters met een aantal interessante uitspraken. Lees hier meer.

In de podcast worden o.a. de pogingen tot matchfixing bij Nederlandse topdarters besproken en de comeback van Raymond van Barneveld. Aan het einde van de podcast bespreekt Andrew Sinclair van Inside de WDF ook de ontwikkelingen van de WDF World Masters.

In veel landen zijn er nog steeds veel coronamaatregelen, waardoor er geen darttoernooien gespeeld kunnen worden. Er zijn tot nu toe dan ook nog geen rankingtoernooien gespeeld. Als dit zo blijft komt de WDF World Masters in de problemen, spelers moeten zich namelijk op een normale manier kunnen kwalificeren voor de major van de WDF. Jacques Nieuwlaat, die nauw betrokken is bij de ontwikkelingen van het toernooi, reageert als volgt:

“We moeten niet te lang wachten met het beginnen van spelen van rankingtoernooien, eigenlijk moeten we in augustus echt wel van start. Er zijn al een aantal toernooien gepland rond die tijd. Als we rond die tijd de kunnen beginnen, dan is er een reële kans om een WDF World Masters te krijgen dit jaar.”

“Als dat niet gebeurd, zal het waarschijnlijk opgeschoven worden naar 2022. Je kan geen World Masters spelen als er maar twee maand gespeeld met toernooien, dat is niet eerlijk. Je moet ook de spelers en landen de kans geven om de financiën te regelen om naar Europa te komen. Als spelers uit bijvoorbeeld Canada, Verenigde Staten, Azië, Australië en Nieuw-Zeeland niet naar Europa kunnen komen, wordt het ook erg lastig om de World Masters te organiseren.”

Ten slotte wordt ook nog gesproken over de locaties van het WDF WK, de WDF World Masters en hoeveel spelers er verwacht worden bij de eerste editie in Assen. “De eerste paar edities van het WDF WK zal in de UK moeten worden gespeeld. De WDF World Masters is een toernooi dat op verschillende locaties over de hele wereld gespeeld kan en moet worden. Het is namelijk een toernooi waar spelers uit welk land dan ook aan mee kan doen.

De World Masters heeft ook een goede basis nodig voor de eerste editie, de NDB is misschien wel de beste lidorganisatie van de WDF. Ze hebben veel ervaring met het organiseren van grote internationale toernooien zoals de Dutch Open. De eerstvolgende World Masters zal er dan ook heel anders uitkomen te zien dan de laatste editie (van de BDO), want we hebben uitgerekend dat er ongeveer 2000 spelers kunnen mee gaan doen. Zoveel spelers hebben nog nooit meegedaan aan de World Masters. Ik denk dat de NDB samen met de WDF dit het beste aankan. Over drie à vier jaar kan het zomaar zijn dat we de World Masters organiseren in Australië, waarom niet? Ze reizen altijd naar ons, waarom zouden wij niet naar hun kunnen reizigen?”, aldus Nieuwlaat die samen met zijn collega’s alles er aan zal doen om de World Masters dit jaar door te laten gaan.

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Jacques Nieuwlaat: ‘Er kunnen 2000 spelers mee gaan doen aan de World Masters’