Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoeken

Jake Jones verrast met tourkaart, Australiër runner-up

In totaal begonnen 124 spelers aan dag 3 van de UK Q-School Final Stage. Rond een uur of 18:45 bleek Jake Jones de sterkste te zien en zien we hem voor de aankomende twee jaar op de tour. Lees hier meer.

Hoe verging de dag?

Dag 3 werd een belangrijke dag voor veel spelers, veel grote namen hadden nog niet veel punten en moesten aan de bak. Danny Baggish verloor wederom zijn eerste wedstrijd en lijkt uitgeschakeld te zijn om nu nog een tourkaart te pakken. Ook Alan Norris, Fallon Sherrock, Conan Whitehead, Arron Monk, Jamie Lewis, Eddie Lovely, Gavin Carlin en Mike Warburton konden na één wedstrijd terugkeren naar hun hotelkamer.

Alan Soutar, die maandag nog de finale bereikte, verloor al in de tweede ronde en schreef vandaag geen punten bij. Jim Williams en Scott Mitchell wonnen vandaag hun eerste wedstrijden, maar werden allebei uitgeschakeld bij de laatste 32 wat resulteerde in slechts één puntje. De Australiër Gordon Mathers kende wel een goede dag, hij bereikte finale met een 6-5 overwinning op Lewis Williams in de halve finales. Hij trof in de finale de Engelsman Jake Jones, die onder meer Robert Thornton met 6-0 versloeg.

Finale

Jake Jones begon aan de finale en deed dat door de eerste drie legs te pakken met finishes van o.a. 64 en 108. Gordon Mathers wist zich goed terug te vechten, want hij won 4 legs op een rij en had de break voorsprong te pakken. Die break werd echter meteen ongedaan gemaakt door Jones met een 13-darter voor 4-4. De overige drie legs gingen met de darts mee, waardoor Jones met een 72-finish in 15 darts zijn tourkaart bemachtigde voor minimaal twee jaar!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Jake Jones: 90,1 / 33%
Gordon Mathers: 83,8 / 36%

Uitslagen

Kwartfinales
Gordon Mathers 6-4 Jim McEwan
Lewis Williams 6-2 Jason Hogg
Jake Jones 6-5 John Brown
Martin Thomas 6-4 Jack Main

Halve finales
Gordon Mathers 6-5 Lewis Williams
Jake Jones 6-4 Martin Thomas

Finale
Jake Jones 6-5 Gordon Mathers

Order of Merit

1. Jack Main 9
2. Martin Lukeman 8
3. Lewis Williams 8
4. Alan Soutar 7
5. Joe Murnan 6
6. Gordon Mathers 6
7. Eddie Lovely 5
8. John Brown 5
9. Gavin Carlin 5
10. Chas Barstow 5
11. Martin Thomas 5
12. Jon Worsley 5
13. Andrew Gilding 5

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *