Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
James Wade

James Wade eerste finalist na geniale wedstrijd Petersen

Een wedstrijd die sowieso al de geschiedenis zal in gaan. De halve finaleplaats van Devon Petersen is het beste resultaat dat een (Zuid-)Afrikaanse darter ooit heeft bereikt. Toch zal Petersen meer willen. James Wade is zijn tegenstander.

Petersen begint sterk

Petersen en Wade gingen aan het begin van de wedstrijd gelijk op (1-1). Het eerste sleutelmoment in de wedstrijd was een vroege break van de Zuid-Afrikaan. Wade mistte dubbel 5, terwijl Petersen 127 uit gooit via de bullseye (1-2). Vervolgens verzilverde hij keurig zijn eigen leg (1-3), maar kon niet voorkomen dat Wade via dubbel 10 alsnog zijn eigen leg oppakte (2-3).

James Wade zette dit goede niveau door na de pauze. In de leg van Petersen mistte de Engelsman 161 om vervolgens 25 voor de break uit te gooien (3-3). Een slordige Petersen kon weer opnieuw beginnen zijn voorsprong uit te breiden. Een 100+ finish door Wade, zette ‘The Machine’ op voorsprong (4-3). Petersen kreeg het niet makkelijk. Een goed spelende Wade pakte zelfs een derde leg op rij. Via tops werd de Zuid-Afrikaan opnieuw gebroken (5-3).

Desondanks geeft Devon Petersen nooit op. Door een sterke en verzorgde leg breakte Petersen zijn tegenstander (4-5). Devon Petersen terug in de wedstrijd? Daar leek het in ieder geval wel op. In een zwaar bevochte tweede sessie maakte Petersen alsnog de gelijkmaker (5-5).

Wade verliest grip op Petersen

Ook in de derde sessie gingen de mannen gelijk op. Beiden pakten hun eigen leg op (6-6), wat betekende dat het initiatief in de handen van James Wade lag. Na missers van James Wade, overtuigde Petersen opnieuw. Via een bull-finish plaatste ‘The African Warrior’ de break (6-7). In de leg die volgde leek alle initiatief naar Wade te gaan, maar de Engelsman raakte de dubbel niet. Een belangrijke derde pijl zorgde voor het redden van de eigen leg van Petersen (6-8). Met het winnen van Wade’s eigen leg (7-8), gingen de darters de pauze in. Zou Petersen opnieuw geschiedenis kunnen schrijven?

Petersen moest nog even afwachten. De ervaren James Wade wist op een cruciaal moment de break te plaatsen met een 101-finish (8-8). Ondanks druk van Petersen, pakte Wade ook zijn eigen leg via tops wat een nieuwe voorsprong voor de Engelsman betekende (8-9). De wedstrijd leek toch echt de kat van Wade op te gaan na een fenomenale 158-finish (8-10). Maar de wedstrijd was nog niet gespeeld. Petersen kan namelijk ook op cruciale momenten boven de 100 finishen. Een geniale 106-finish was de aansluiting in de wedstrijd (9-10). Ook in de navolgende leg deed de Zuid-Afrikaan wat hij moest doen; het winnen van zijn eigen leg (10-10). Een geniale wedstrijd moest bepaald worden in de aller laatste leg. James Wade mocht aan die leg begonnen, en stond hem niet meer af. De Engelsman staat in de finale!

Gemiddelden / Finishpercentages:
James Wade: 94.87 / 40%
Devon Petersen: 97.38 / 45.45%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *