Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
James Wade

James Wade eerste halve finalist Grand Slam of Darts

James Wade is de eerste halve finalist van de Grand Slam of Darts! In een spannende kwartfinale was ‘The Machine’ nipt met 16-14 te sterk voor Rob Cross. Lees hier meer.

Gelijkopgaande start

Rob Cross mocht de allereerste kwartfinale van de Grand Slam of Darts starten. Toch kwam James Wade als eerste op een finish, maar miste de bull voor een 82-finish. Cross kon hierdoor met een 88-finish via dubbel 7 toch zijn eigen leg houden. Wade antwoordde goed door met een 11-darter op 1-1 te komen. Cross hield daarna ook zonder problemen zijn eigen leg, met ene 67-finish kwam hij 2-1 voor. Wade bracht de stand een leg later in 15 darts op 2-2. In de laatste leg voor de pauze kreeg Wade drie pijlen voor de break, maar werden allemaal gemist. Cross gooide zijn vierde pijl op de dubbel in de vijfde leg in dubbel 1 en ging zo toch pauzeren met een voorsprong; 3-2.

Nog geen breaks

Na een korte pauze begon Wade goed en dat leverde hem met een 13-darter een 3-3 stand op. Wade begon vervolgens in de volgende leg met een maximale score, maar wist niet goed te vervolgen. Hierdoor kon Cross in 13 darts toch weer de voorsprong pakken. In de achtste leg leek Cross te gaan breaken, hij stond na 12 darts op 41. Toch kreeg de Engelsman geen kans meer, met een prachtige 150-finish kwam ‘The Machine’ op 4-4. De laatste twee legs voor de tweede pauze gingen ook met de darts mee, waardoor er een 5-5 tussenstand op het scorebord stond.

Wade maakt het eerste verschil

Rob Cross kwam niet goed uit de pauze. In de eerste leg na de pauze miste Cross een 90-finish op dubbel 18, waarna Wade via dubbel 6 de allereerste break van de partij plaatste. Die break werd verzilverd in 18 darts voor een 7-5 voorsprong. Opnieuw kende Cross geen goede eigen leg, met name door de score van 30 liep hij opnieuw achter de feiten aan. Wade gooide dubbel 10 en brak voor de tweede keer. Dit keer kreeg Cross de kans om terug te breaken, toch liet ‘Voltage’ dit onbenut. Hij miste drie pijlen op de dubbel, waardoor Wade via dubbel 4 zijn eigen leg hield en 9-5 voorkwam. Een belangrijke laatste leg voor de pauze volgde, die werd gewonnen door Cross die dubbel 6 gooide. Zo gingen de heren pauzeren met een 9-6 tussenstand.

Wade behoudt voorsprong

In de vierde sessie gingen alle legs met de darts mee. Wade won zijn legs in 14,14 en 15 darts, terwijl Cross dit deed in 17 en 15 darts. In de laatste leg voor de pauze miste Cross een 132-finish op de bull om terug te breaken. Wade bleef koel en kwam met een hele belangrijke 82-finish toch op een 12-8 voorsprong, in plaats van een 11-9 voorsprong.

Cross komt terug, maar is niet genoeg

Na de pauze gingen er twee legs met de darts mee. In leg 24 wist Cross voor het eerst Wade te breaken, dit deed hij door dubbel 13 te gooien. De break werd ook verzilverd, Cross gooide 70 uit en kwam zo terug tot 13-12. De spanning was terug. Daar bleef het eerst ook bij voor Cross, Wade hield een leg later met een 148-finish zijn eigen leg en zo was het verschil weer twee legs; 14-12. Cross hield daarna ook zijn eigen leg, met een 13-darter werd het 14-13. Wade antwoordde wederom sterk, hij kwam met een 13-darter op matchpoint; 15-13. Cross bleef doorvechten en bleef in de wedstrijd dankzij een 16-darter; 15-14. In leg 30 hadden beide heren last van zenuwen en spanning, Cross had een geweldige kans om op 15-15 te komen maar bezweek onder de druk. Wade gooide dubbel 6 en won zo de eerste kwartfinale met 16-14! James Wade naar de halve finales!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
James Wade: 96,58 / 43,24%
Rob Cross: 96,17 / 42,42%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *