Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

James Wade

James Wade eerste halve finalist na oorwassing op King

James Wade is de eerste halve finalist van het PDC WK! Afgelopen middag had ‘The Machine’ weinig moeite met Mervyn King! Lees hier alles terug over de kwartfinale.

King begint sterk, set naar Wade

Mervyn King mocht de allereerste pijl van 2022 gooien en vloog werkelijk uit de startblokken. Met een 180’er hield hij zijn eigen leg in 11 darts. James Wade begon wat rustig aan, aan de kwartfinale maar hield in 19 darts wel gewoon zijn eigen leg. King hield vervolgens ook weer zijn eigen leg in 16 darts voor een 2-1 voorsprong. In de vierde leg kreeg King zijn eerste setdart, maar werd op een 117-finish nipt gemist op tops. Hierdoor hield King via dubbel 10 zijn eigen leg voor 2-2. In de beslissende leg produceerde Wade twee scores van 140 en pakte via dubbel 10 de set af van King, die een 108-finish miste op dubbel 18 voor de set.

Wade verdubbelt voorsprong

Na een korte pauze begon Wade aan de tweede set, maar werd meteen gebroken door King. Wade met een 62-finish, waarna King een 86-finish een belangrijke break plaatste. Toch werd de break niet verzilverd, Wade brak met o.a. zijn eerste 180’er van het toernooi en dubbel 10 meteen terug. Ook legs 3 en 4 werden breaks, waardoor er opnieuw een vijfde leg moest komen. Wade gooide daarin zijn tweede maximale score en kwam dankzij een 58-finish op een 2-0 voorsprong in sets.

Wade dichtbij halve finale

Na opnieuw een pauze begon King aan de derde set. Wade begon meteen scherp aan de set en brak in 13 darts naar een 1-0 voorsprong. Een leg later wist ‘The Machine’ de break te verzilveren in opnieuw 13 darts. De derde leg liet Wade lopen, waardoor King via dubbel 9 terug kwam tot 2-1. Verder kwam het niet voor King, Wade gooide een constante leg in 18 darts en bracht de stand daarmee op een 3-0 voorsprong in sets.

Wade mocht vervolgens zelf ook nog eens aan de vierde set beginnen en deed dat met een 19-darter in zijn eigen leg. King antwoordde goed, want met een 13-darter kwam hij op gelijke hoogte. Een leg later kreeg King dé kans om Wade te breaken, maar miste tweemaal op tops voor een 65-finish. Wade bleef koel en gooide zijn vertrouwde dubbel 10 voor 2-1. Toch gaf King niet zo maar op in de vierde set, hij wist opnieuw zijn eigen leg te houden en zo moest er voor de derde keer een beslissende leg komen. Opnieuw was de nummer 4 van de wereld de gelukkige, met een 70-finish ging Wade pauzeren met een 4-0 voorsprong.

Whitewash overwinning voor Wade

Na de vierde pauze begon King wel goed aan zijn eigen set. Met zijn vierde 180’er stond King na 12 darts op 42, maar miste opnieuw twee pijlen op de dubbel. Wade profiteerde meteen en brak via dubbel 12 naar 1-0. Een leg later verzilverde Wade die break door een 17-darter te gooien. King hield in de derde leg wel zijn eigen leg en bleef daarmee in de wedstrijd; 2-1. Een leg later maakte ‘The Machine’ het af, via dubbel 10 plaatst Wade zich voor zijn eerste WK halve finale sinds het WK van 2013!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
James Wade: 86,50 / 44,1%
Mervyn King: 86,67 / 33,3%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *