Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
James Wade

James Wade en Rob Cross laatste halve finalisten in Salzburg

Zondagmiddag werden de kwartfinales van de World Series of Darts Finals afgespeeld. De derde kwartfinale gingen tussen James Wade en Glen Durrant, en de laatste kwartfinale ging tussen Michael Smith en Rob Cross. Lees hier meer.

James Wade te sterk voor Durrant

De derde kwartfinale werd begonnen door de nummer 8 geplaatste James Wade. Glen Durrant begon erg scherp aan de partij, hij brak in de eerste leg meteen met een 12-darter en een 105-finish. In de tweede leg werd de break verzilverd met een 87-finish. In de derde leg miste Durrant een 170-finish op de bull, waardoor Wade in 15 darts toch zijn eigen leg hield. Een lag later wist ‘The Machine’ 170 wel uit te gooien, dit was voor de break voor 2-2. In de laatste leg voor de pauze miste Durrant dubbel 16 voor de break, via dubbel 6 hield Wade zijn eigen leg. Na de eerste pauze gingen er 5 legs met de darts mee, waardoor het 5-5 stond in de tweede pauze.

In de eerste leg na de pauze wist Wade 64 niet uit te gooien, waardoor Durrant via tops voor de tweede keer de break plaatste. Een leg later produceerde Wade een 13-darter en brak daarmee gelijk terug naar 6-6. Met een 89-finish verzilverde Wade de break. In leg 14 miste Durrant drie darts op de dubbel, waardoor Wade met een 62-finish voor het eerst op een verschil van twee legs kwam. Deze break werd niet door Wade verzilverd, in 16 darts brak Durrant terug naar 8-7. Met een 97-finish in 12 darts verzilverde ‘Duzza’ de break. De overige legs gingen met de darts mee. Zo produceerde Wade een maximale score in de beslissende leg en pakte met een 14-darter een 10-9 zege.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
James Wade: 102,46 / 32,14%
Glen Durrant: 99,14 / 50%

Michael Smith vs Rob Cross

Michael Smith mocht de laatste kwartfinale van de World Series of Darts Finals beginnen. In de eerste leg wist Rob Cross met een 116-finish meteen te breaken. In de tweede leg kreeg Smith genoeg kansen om te breaken, maar miste teveel dubbels. Cross profiteerde en kwam zo op een 2-0 voorsprong. In de derde leg kreeg Cross opnieuw kansen voor de break, maar dit keer werden er twee dubbels gemist. Via dubbel 10 hield Smith zijn eigen leg. Legs 3 t/m 5 gingen ook met de darts mee, waardoor het 3-2 in de pauze stond. Na de pauze wist Smith de break van Cross ongedaan te maken met een 17-darter. Dankzij een 14-darter wist ‘Bully Boy’ voor het eerst op voorsprong te komen in de wedstrijd, 4-3. Met een knappe 107-finish hield Cross zijn eigen leg. In de negende leg gooide Cross een 180’er en wist in 13 darts naar een 5-4 voorsprong te breaken. In de tiende leg kreeg Smith 4 darts op de dubbel om gelijk terug te breaken, maar miste ze allemaal. Via dubbel 8 hield ‘Voltage’ zijn eigen leg en zo werd het 6-4 in de tweede pauze.

Na de pauze pakte Cross zijn vierde leg op een rij, nadat Smith drie darts op tops miste. Toch wist de Engelsman de break niet te verzilveren, met een 18-darter brak Smith terug naar 7-5. Dankzij een belangrijke 110-finish werd de break verzilverd en was het verschil nog maar één leg. Vervolgens gingen er twee legs met de darts mee. In leg 16 brak ‘Bully Boy’ met een 11-darter terug naar 8-8 en mocht de zeventiende leg zelf beginnen. Cross antwoordde goed, want met een 92-finish in 11 darts kwam hij op matchpoint. Beide heren gooiden een maximale score in leg 18, maar met een 101-finish wist Cross de partij met 10-8 te winnen.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Rob Cross: 98,67 / 47,62%
Michael Smith: 98,10 / 28,57%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *